Kripto Paralar Fransız Yatırımcılar Arasında Yükselişte

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yapılan bir ankete göre, yetişkin nüfus kesimi baz alındığında Fransızlar için en popüler ikinci yatırım aracının kripto para olduğu açıklandı. 13 Kasım'da yayımlanan anket, Fransa'nın başlıca finans regülatörü olan Mali Piyasalar Otoritesi (AMF) tarafından yayımlandı ve Fransız nüfusunun %9.4'ünün kripto varlıklara sahip olduğu dile getirildi. %9,4 ile ikinci sırada olan kripto para yatırımı %10,7 orana sahip gayrimenkul fonlarının hemen arkasında yer aldı. Ayrıca, ankete katılan kripto para yatırımcılarının yaklaşık %2.8'i daha önce NFT’ye sahip olduklarını dile getirildi.

Ayrıca anket COVID-19 salgınından sonra yatırım yapmaya başlayan insanları da kategoriye ayırdı. Pandemiden sonra yatırım yapmaya başlayan insanların %64’ü 36-51 yaşları arasında erkek olduğu belirtildi.

Fransa, dijital ekonomi ve inovasyon konusunda Avrupa'da liderlik rolüne yönelik aktif bir şekilde çaba gösteriyor. Eylül ayında, Fransız telekomünikasyon grubu Iliad, Paris'te yapay zeka araştırmasına odaklanmış bir "mükemmellik laboratuvarı" oluşturmak için 100 milyon avro yatırım yapacağını duyurmuştu. Ayrıca, bu ay Paris'in dışında ilk kez Kripto Varlık Enstitüsü açıldı.