Kripto Paralarda Akümülasyon Nedir?-banner-imageAkademi

Kripto Paralarda Akümülasyon Nedir?

Ortalama gelir düzeyinin üzerine çıkmak amacıyla yapılan yatırımlar yıllar içerisinde oldukça çeşitlenmiştir. Kripto para ekosisteminin benimsenmesi yükseldikçe, yatırımcılar portföylerinde kripto para birimlerine daha çok yer vermeye başlamıştır. Geleneksel finansal piyasaların kemikleşmiş yapısına karşın blokzincir teknolojisinin sunduğu eşsiz imkanların üzerine kurulu olan kripto para ekosistemine dahil yatırımcı sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Diğer yandan ekosisteme dahil olan yatırımcıların, kripto varlıkların volatilitesinden daha az etkilenmeleri için geliştirilmiş çeşitli stratejiler bulunmaktadır. Söz konusu stratejilerden biri olan Dolar Maliyeti Ortalaması’na buradan erişebilirsiniz. Bu yazımızda ise kripto paralarda akümülasyon durumundan bahsedeceğiz.

Akümülasyon, her piyasa döngüsünde yer alan bir fazdır. Akümülasyon, satıcılar piyasadan çıktığında ve fiyatların istikrar kazanmaya başladığı algılandığında, önceki döngünün bitiminden sonra başlamaktadır. Bu aşamada, yatırımcıların piyasalara olan ilgisi az olduğundan hacimler ortalamaların altında kalmaktadır. Bu nedenle, net bir eğilim ortaya çıkmaz ve varlıklar genellikle dar bir aralıkta işlem görmektedir. Akümülasyon fazında; piyasa duyarlılığına güvensizlik ve belirsizlik hakimdir. Volatilite ve işlem hacimleri düşüktür. Akümülasyon aşaması, düşüş trendinin sonunu işaret eden konsolidasyon aşaması olarak da bilinmektedir. Bir varlığın mümkün olan en düşük fiyata sahip olduğu zaman tam olarak bilenemeyeceğinden yatırımcılar piyasaya girmekte kararsız kalabilmektedir. Ancak başka bir perspektiften, uzun vadeli yatırımcılar genellikle akümülasyon fazına, piyasanın yükselişinin öncüsü olarak bakmaktadırlar.

Akümülasyon dönemleri, bahsettiğimiz üzere uzun vadeli yatırımcıların daha çok ilgisini çekmektedir. Bununla birlikte, kısa vadeli yatırımcılar için ise akümülasyon aşamasının haftalar, aylar hatta yıllar sürebileceğini bilmek oldukça önemlidir. Bu noktada, genel olarak piyasa koşullarıyla ilgili olumlu haberler, yatırımcıların dikkatini çekebilir ve piyasa döngüsü akümülasyon fazından çıkarak bir sonraki faza geçebilir. Akümülasyon kripto piyasasının 4 fazından ilkidir. Diğer fazlar; fiyat artışı fazı, düzelme ve fiyat düşüşü fazlarıdır.

AKÜMÜLASYON (2).jpg