Kyber Network (KNC) Neden Yükseldi? -19.08.2022

Kyber Network (KNC), Bitcoin’in düşüşüyle birlikte piyasanın aşağı yönlü hareket etmesine karşın ayakta kalmayı başararak dikkati çekti. KNC %4.43’lük yükselişle yaklaşık 32.63 TL’den işlem görüyor. KNC’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %163 artışla yaklaşık 173 Milyon USD değerinde görünüyor.

Kyber Network’ün bu yükselişine Twitter sayfasından duyurduğu KyberSwapElastic Farms güncellemesi etki eden faktörlerden birisi olabilir.

Bununla birlikte duyurusu yapılan  KyberSwap Elastic-Lido ortaklığıyla birlikte Lido Finance ve KyberSwap Elastic’in, 120.000 dolardan fazla madencilik teşvikiyle Polygon'daki likiditeyi artıracağı haberi de dikkatleri çekti.

Ayrıca Avalanche üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir likidite piyasası ve likit stake protokolü olan BENQI ve Avalanche üzerinde kullanıcıların LP token portföylerine, sAVAX gibi stake edilmiş varlıklara ve getiri sağlayan sabit koinlere karşı %0 faiz karşılığında tek bir borç pozisyonunda 21 kata kadar borç almalarına olanak tanıyan bir çapraz marjlı borç verme protokolü olan Yeti Finance, likiditeyi artırmak ve Avalanche'da sAVAX ve YUSD tokenleri için en iyi oranları sağlamak için ortak bir girişimde yüksek sermaye verimli KyberSwap ile ortaklık yapacağını açıklamıştı. Bu ortak girişimin ilk aşamasının likidite sağlayıcılarına 200.000 doların üzerinde likidite madenciliği ödülü getireceği ve yakın gelecekte daha fazla teşvik sağlanacağı öğrenildi. Bu önemli ortaklık duyurusunun da KNC’nin fiyatı üzerinden olumlu etki yapmış olabileceği düşünülüyor.