Latin Amerika Ülkelerinde Kripto Paraların Benimsenmesinde Büyük Artış Görünüyor

Latin Amerika’da büyük ölçüde yükselen enflasyon seviyelerinin yanı sıra artan siyasi istikrarsızlık ve geleneksel finans hizmetlerine erişim eksikliği gibi bir dizi faktör nedeniyle kripto para ekosistemine olan ilgide artış görünüyor.

Özellikle Venezuela ve Arjantin gibi ülkelerde hiperenflasyon oranları görünüyor. Benzer şekilde, Brezilya, Şili, Kolombiya, Meksika ve Peru gibi ülkeler de  daha küçük ölçekte de olsa benzer sorunlarla boğuşuyor. Bu çerçevede bu ülkelerde yaşayan insanlarda kripto varlıkları benimseme oranında gözle görülür bir ilgi oluşuyor.

Birçok uzman, Latin Amerika'da finansal güçlenmeyi ve benimsemeyi teşvik etmek söz konusu olduğunda kitlesel eğitimin gerekli olduğuna inanıyor. Zira yakın tarihli bir rapora göre, Brezilyalı ve Meksikalı kripto para meraklılarının %99'unun blokzincir, DeFi, Web 3.0 vb. temelleri hakkında bilgisiz olması, bu yeni teknolojik paradigmanın gerçek gücünden yararlanmalarını engelliyor.

Dünyadaki Bitcoin (BTC) arzının yaklaşık %15'inin şu anda bölgede dolaşımda olduğu tahmin ediliyor.  Bununla birlikte, şu anda Latin Amerika'da her biri kripto para ve blokzincir ekosistemine daha fazla insan kazandırmak için biraz farklı bir yaklaşım benimseyen birkaç eğitim çabası var. Örneğin, Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (UNAM) kısa bir süre önce kripto ve blokzincir konularında modeller içeren bir finans mühendisliği uzmanlık dersi başlattı. Benzer şekilde, Kolombiya'da hükümet kripto para eğitimine adanmış çeşitli araçların oluşturulduğunu duyurdu. Ayrıca, son zamanlarda kullanıcıların kendilerini kripto ile ilgili her konuda sorunsuz bir şekilde eğitmelerine olanak tanıyan birçok platform ortaya çıktı.

Dolayısıyla, merkezi olmayan projeler tarafından yönlendirilen bir geleceğe doğru ilerlerken, özellikle ekonomik ve siyasi çalkantılardan etkilenen bölgelerde kripto eğitiminin büyümeye devam etmesi büyük önem taşıyor.