Ledger CEO'su Gauthier, Bitcoin'in Merkezileşmeye Karşı Güvenli Bir Sığınak Olduğunu Düşünüyor

Ledger CEO'su Pascal Gauthier, Paris Blockchain Week 2023'te Cointelegraph muhabiri Joseph Hall ile yaptığı bir röportaj sırasında kripto para ekosistemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gauthier, büyük bankaların son dönemdeki başarısızlıklarının, Celsius ve FTX ile ilgili gelişmelerin Bitcoin ve kendi kendine saklama çözümlerine duyulan ihtiyacın önemini vurguladığını belirtti. Bitcoin'in ortaya çıkışının 2008 mali krizine bir tepki olduğunu açıklayan Gauthier, merkezi otoritelere güvenilemeyeceğini ve kaçınılmaz olarak bunların başarısız olacağını öne sürdü. Gauthier röportajda insanların mevcut durumda bankaların acımasız gerçekliğini fark etmeye başladığına dikkati çekti. Gauthier, son gelişmeler ışığında daha fazla kişinin Bitcoin ve gelecekteki önemi hakkında bilgi edinmeye başladığını belirtti.

Gauthier ayrıca, kripto para birimlerinin temel ilkelerinin merkeziyetsizliğe dayandığını hatırlatarak kripto paraları merkezileştirmeye yönelik her türlü girişimin başarısız olmaya mahkum olduğunu söyledi.