Lido Finance İkinci Katman Genişlemesini Duyurdu

Kripto likit kilitleme (stake) hizmeti sağlayıcısı Lido Finance, Ethereum Katman 2 (L2) ağları ekosistemi genelinde stake edilmiş Ether (stETH) desteğini genişletme planlarını açıkladı.

Lido ekibi 18 Temmuz tarihli bir blog yazısında, başlangıçta Ether Staking'e sarılı stETH (wstETH) kullanarak L2'lere köprüler aracılığıyla destekleyerek başlayacağını belirtti. Nitekim ilerleyen süreçte, kullanıcıların Ethereum ana ağına "varlıklarını geri köprülemeye gerek kalmadan" doğrudan L2'lerde stake edebilmelerinin sağlanacağı öğrenildi.

L2'lerin Ethereum işlemlerinin maliyetini düşürmek için tasarlandığı göz önüne alındığında, ekip bu adımın kullanıcıların ETH'yi daha düşük ücretlerle stake etmelerini ve aynı zamanda "getirileri artırmak için yeni bir DeFi uygulamaları paketine erişim" kazanmalarını sağlayacağını belirtti.

stETH nedir?

stETH, Lido Finance’nin ETH tarafından 1:1 oranında desteklenen finansal bir türevidir. Kullanıcılarının likit kilitleme (stake) yapmasına izin veren Lido, havuzlarda kilitlenen her bir ETH karşılığında bir stETH veriyor.