Lightnet, MoneyGram ile İş Birliği Yaparak Ödeme Hizmetlerini Güneydoğu Asya Çapında Genişletiyor

Merkezi Singapur'da bulunan bir fintech şirketi olan Lightnet Pte.Ltd. (Lightnet), bugün (10 Şubat Çarşamba günü) sınır ötesi P2P (eşler arası) ödemeleri ve para transferlerinde dünya lideri olan MoneyGram International Inc. (MoneyGram) ile bir iş birliğine gitti. Stellar ağını kullanan Lightnet teknolojisinin MoneyGram'ın para transferi hizmetleriyle başarılı entegrasyonu ve uygulanması, müşterilere Güney Doğu Asya'da geniş bir ödeme hizmetleri yelpazesi sunacak.

Bu iş birliği, Lightnet'in Para Transferi Operatörlerini (MTO'lar), MoneyGram'ın para transfer hizmetlerine bağlayan birinci katman çözümü olan Bridgenet etrafında şekilleniyor. Bridgenet, farklı kuruluşlar arasındaki boşluğu doldururken, mevcut bankacılık rayları ve banka dışı acente ağları arasında birlikte çalışabilirlik yaratır ve böylece şirketlerin kullanıcılarına mükemmel hizmetler sunmasını sağlar.

İş birliği ile alakalı, Lightnet Baş Ürün Sorumlusu Suvicha Sudchai, bu şekilde bir yorumda bulundu:

“Bridgenet aracılığıyla, Lightnet, MoneyGram'ın Para Transferi Operatörleri (MTO) aracılığıyla MoneyGram müşterilerine Güneydoğu Asya'da daha geniş bir ödeme hizmetleri yelpazesi sunmaya yardımcı olacak.”

Lightnet Grup CEO'su ve Başkan Yardımcısı Tridbodi Arunanondchai de ek olarak bir açıklamada bulundu:

“Bu iş birliğinin başarısı, Lightnet'in sınır ötesi havale işlemlerinin verimliliğini, rahatlığını, karşılanabilirliğini ve erişilebilirliğini artırmaya yönelik kararlılığını yansıtıyor. Lightnet, bu tür hizmetleri herkesin kullanımına sunmak için yorulmadan çalışıyor.”

MoneyGram Baş Gelir Sorumlusu Grant Lines da aynı şekilde Lightnet ile olan vizyonlarının örtüştüğünü söyleyerek devam etti:

“Finansal katılımı artırmak ve müşterilerimize, ASEAN'da para transferi için en iyi seçenekleri sunmak adına Lightnet ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Lightnet ile devam eden başarılı bir iş birliğini dört gözle bekliyoruz.”