Linear Finance (LINA) Neden Yükseldi? -3.10.2022

Linear, sınırsız likidite ile anında sentetik varlıklar oluşturabilen, merkezi olmayan bir varlık protokolüdür.  Linear Finance, gözetimsiz, zincirler arası uyumluluk protokolü sağlayarak kapsayıcılığı teşvik etmeyi ve dijital ve geleneksel yatırım varlıklarına erişimi demokratikleştirmeyi amaçlamaktadır.

Drey Ng ve Kevin Tai ortaklığında kurulan Linear Finance cross-chain özellikleri sayesinde, zincirler arası kolay çalışabilme avantajını da kullanıcılarına sunar. Proje, sentetik varlık protokolü hız ve ölçeklenebilir bir deneyimi DeFi dünyası ile buluşturmayı hedefliyor. Linear Finance öte yandan, Ethereum ağı üzerine inşa edilmesine karşın kullanıcılarına diğer desteklenen zincirlere erişim hakkı tanır.

Linear'ın ana yeniliklerinden biri kullanıcıların ticaretini yapabileceği ve yönetebileceği sentetik varlıklar olan ‘Likitler’dir. ‘Likitler’ spot kripto para birimleri, emtialar ve tematik endeksler gibi varlıkları temsil edebilir ve yatırımcıların bir dizi ürüne maruz kalan portföyler oluşturmasına olanak tanır. LINA, protokolün yönetişim tokenidir ve sahiplerinin teminat oranı, ücret gelir bölüşümleri ve sentetik varlık listeleri gibi konularda Linear iyileştirme önerilerini oylamalarına katılmaya olanak tanır.

LINA, son 24 saatte %12.81’lik yükselişiyle birlikte 0.15’ten işlem görüyor. LINA, son 7 gün içinde de yaklaşık %15 yükseldi. LINA’nın ayrıca tüm piyasalardaki işlem hacmi %838 artışla birlikte 50 milyon USD olarak görünüyor.

LINA’nın bugünkü fiyat artışının arkasında önemli bir haber akışının, geliştirmenin ya da etkinliğin olmadığı görülüyor. Bu yükselişe teknik analiz kaynaklı faktörler etki etmiş olabilir.