Litecoin (LTC) Neden Düştü?- 9.05.2023

2011 yılında eski Google çalışanı Charlie Lee tarafından kurulan ve geliştirilen Litecoin, dünyadaki herkese anında ve sıfıra yakın maliyetle ödeme yapılmasını sağlayan kişiden kişiye (P2P) bir dijital para birimidir. İlk çıktığı dönemde güzel bir başarı yakalayan Litecoin diğer kripto para birimlerinin yanında kendine önemli bir yer edindi. Tamamen merkeziyetsiz, açık kaynaklı, küresel bir ödeme ağıdır. Litecoin ekosisteminin yerel tokeni LTC’dir.

Blokzincir tabanlı bir kripto para birimi olarak Litecoin, güçlü kriptografik savunmalarla güvence altına alınmaktadır. Bitcoin gibi Litecoin de işlemlerin hızlı ve hatasız bir şekilde onaylanmasını sağlamak için İş İspatı (PoW) mekanizmasını kullanır.

Kripto para piyasası, bankacılık ve para politikası beklentilerine ilişkin endişeler nedeniyle yatırımcıların kripto varlıklarına yöneldiği geçen ay zirveye ulaşmasından bu yana aşağı yönlü bir baskı yaşıyor. Bitcoin tabanlı meme koinler’in yükselişinin işlem ücretlerini artırması ve ağ tıkanıklığına neden olması bununla birlikte global bir kripto varlık platformunun iflasını açıklaması Bitcoin’de düşüş meydana getirdi. BTC artış gösteren kısa vadeli satış baskısıyla karşı karşıya olduğu için alt koinlerin büyük kısmında düşüş hakim. Düşüş gösteren kripto para birimlerinden birisi de LTC oldu. LTC, son 24 saatte %3.24’lük düşüşle birlikte 1,651.9 TL’den işlem görüyor.