Madencilik Firması Marathon Digital Holdings, Teksas’ta Yeni Bir Veri Merkezi Kuracağını ve Operasyonlarının %70’inin Karbon Nötr Olacağını Açıkladı

Marathon Digital Holdings, bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla, şirketin Teksas'ta inşa edilmekte olan 300 megawattlık yeni bir Compute North veri merkezinde yaklaşık 73.000 Bitcoin madencilik teçhizatına ev sahipliği yapacağını belirtti.

Açıklamanın devamıdna, Marathon'un hash oranının saniyede 10.37 exahash'a ulaşmasının beklendiğini, ortalama madencilik maliyetlerinin kilovat saat başına 0.0453 dolar olacağını ve operasyonlarının yaklaşık %70’inin karbon nötr olacağı bildirildi. Marathon, bu gelişmenin firmayı Kuzey Amerika'daki en büyük, verimli ve çevreye duyarlı Bitcoin madencisi olmasına yardımcı olacağını söyledi.

Marathon CEO'su Fred Thiel, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Compute North bizim uzun vadeli bir ortağımızdır ve bu yeni anlaşma yoluyla onlarla çalışma ilişkimizi genişleterek, daha önce satın aldığımız 103.120 Bitcoin madencisinin tümü için ekonomik barındırma düzenlemeleri sağladık.”

Devamında, MicroStrategy CEO'su ve önemli bir Bitcoin influencerı olan Michael Saylor, Twitter üzerinden bu duyuruya şu şekilde bir yorum yaptı:

“Maraton, ABD merkezli madencilik kapasitesini karbonsuz bir şekilde genişletmek için kararlı bir şekilde hareket ediyor. MARA gibi halka açık Bitcoin madencileri, dünyadaki diğer madenciler için mükemmellik standartlarını belirleyecek ve ESG girişimlerine öncülük edecek.”