Magic (MAGIC) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Magic (MAGIC) Nedir?

Projenin Adı: Magic

Projenin Belirteci: MAGIC

Projenin İnternet Sitesi: https://treasure.lol/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/Treasure_DAO

Projenin İzahname Adresi: https://docs.treasure.lol/about-treasure/readme


A. Magic (MAGIC) Nedir?

Magic (MAGIC), Arbitrum üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir oyun ekosistemi ve DeFi projesi olarak başlatılan Treasure’ın tokenıdır. İnsanların ödeme yapması için hızlı ve güvenli bir yol sağlamayı, aynı zamanda merkezi olmayan uygulamalar ve hizmetler için yeni fırsatlar sunmayı hedefliyor. Projenin amacı teknik uzmanlıkları veya mali kaynakları ne olursa olsun herkesin erişebileceği merkezi olmayan bir ekosistem oluşturmaktır. Bu herkesin ağı kullanmaya ve katılmaya başlamasını kolaylaştıran basit, kullanıcı dostu bir arayüz kullanılarak yapılır. Ek olarak proje ekibi akıllı sözleşme, sabit koin, merkeziyetsiz alım satım platformları (DEX) gibi çeşitli özellikleri ve daha fazlasını ekosisteme uygulamayı planlıyor.


B. Magic (MAGIC) Neler Sunmaktadır?

MAGIC Arbitrum’da bir oyun altyapısı ve ekosistem projesi olan Treasure DAO’nun tokeni olarak konumlanıyor. Treasure, NFT pazaryeri Trove ve merkezi olmayan değişim hizmeti sunan MagicSwap gibi altyapıya sahip bir dizi oyunu destekleyen, web3 kullanıcılarını blokzincir oyunlarına dahil eden bir platformdur. Treasure tarafından DeFi projesi olarak başlatılan Magic (MAGIC), Treasureland platformunda kullanılan ve oyuncuların oyun içi öğeler, deneyimler ve diğer sanal varlıklar karşılığında kazanabilecekleri, ticaret yapabilecekleri bir ekosistem tokenıdır. Blokzincir teknolojisiyle birlikte MAGIC kullanımı, oyun içi ekonomiyi ve oyuncu deneyimini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Magic projesinin en önemli özelliklerinden biri, kullanım kolaylığı ve erişilebilirliğe odaklanmasıdır. Projenin arkasındaki ekip, herkesin ağı kullanmaya ve katılmaya başlamasını kolaylaştıran basit, kullanıcı dostu bir arayüz geliştirdi. Bunun amacı, giriş engellerinin kaldırılmasına yardımcı olmanın yanı sıra ağı farklı segmentlerden kişiler için daha kapsayıcı hale getirmektir.

Treasure, Treasure DAO aracılığıyla oluşturulan bir taban topluluğuna ve yönetime sahiptir. DAO topluluğu MAGIC sahiplerinden oluşmaktadır. MAGIC sahipleri tüm projenin işleyişinden sorumludurlar. Ayrıca topluluk üyelerini, ekosistemin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için ekip üyeleriyle çalışmaya teşvik eder. Treasure DAO, ileriye dönük olarak platformun ekosistemini genişletebilir ve birçok token sahibinin yararlanabileceği daha fazla ürün sunabilir.

Treasure kurucular ve oyunların birbirlerinden ayrılması ile gelirin buharlaşması, topluluk yıpranması ve token likiditesizliği ile baş etmek zorunda kalındığına dikkat çekmektedir. Magic’in ekosisteme dahil olmasıyla bu sorunu çözmeyi hedefleyen çalışmalar yürüttüğünü platformunda belirtmektedir. Treasure bu sorunu MAGIC token işlevselliğiyle yürütülen bir oyun ve NFT ekosistemi oluşturarak çözmeyi amaçlıyor. MAGIC, Treasure üzerine inşa edilen Metaverse’ler, topluluklar ve DeFi altyapısı ağı tarafından desteklenmektedir. Altyapı ve toplulukları birbirine bağlayan tek bir yerel token ile küresel bir ekonomi sunulması hedeflenmektedir.


C. Magic (MAGIC) Teknolojisi

Treasure, bir oyun altyapısı olarak geliştiricilerin ve inşa edenlerin metaverse projelerini hayata geçirmelerini sağlayabileceği bir platformdur. Bu ekosistem Katman 2 Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum üzerinde çalışmaktadır. MAGIC ise Arbitrum üzerinde çalışan Treasure’ın tokenı olarak konumlandırılıyor. Platform üzerinde çeşitli projeler yürütülmekte ve aktif olarak birkaç yeni proje geliştirilmektedir. Treasure'ın öncelikli olarak hedefi Web3 kullanımıyla toplulukları, oyunları ve geliştiricileri birbirine bağlamak ve desteklemektir. Merkeziyetsiz bir ekosistem içerisinde hedeflerine ulaşmak amacıyla platform, oyun ekosistemini genişletmek, aynı zamanda desteklenen projeleri birbirine bağlamak için MAGIC'i kullanmaktadır. Treasure ekibi Web3'ü daha yaygın hale getirmeye odaklanmaktadır.

Treasure, üç ana katmanla tasarlanan bir platformdur;

Kartuşlar: ilk katmandır. Geliştiriciler tarafından inşa edilen ve MAGIC ile birbirine bağlanan oyunlar ve Metaverse’leri içermektedir.

Topluluk: orta katmandır. Bilgiler, kaynaklar burada küçük topluluklar şeklinde MAGIC ile birbirine bağlanmaktadır.

Altyapı: son katmandır. Geliştiricilerin ve inşa edenlerin ihtiyaç duyduğu kaynakları ve araçları içeren ekosisteme güç verem kısımdır.

Proje ayrıca akıllı sözleşme, sabit koin, DEX gibi çeşitli özellikleri ekosisteme uygulama planları da içermektedir. Akıllı sözleşme özelliği, kullanıcıların ağ üzerinde karmaşık sözleşmeler ve işlemler oluşturmasına, yürütmesine olanak tanır. Sabit koin özelliği, fiziki varlıkların değerine sabitlenerek MAGIC tokena sabit bir değer sağlaması planlanmaktadır. DEX özelliği, kullanıcıların Magic tokenlarını ve diğer ERC-20 belirteçlerini doğrudan blokzincirde alıp satmasına izin vererek fonları üzerinde daha fazla kontrol hizmeti sunmaktadır.


D. Magic (MAGIC), Ekibi ve Şirketi

Treasure ilk olarak Ağustos 2021'de Loot Projesi'nin bir kolu olarak Ethereum'da başlatıldı. Proje daha sonra Ekim 2021'de Arbitrum'a taşındı. Treasure’ın kurucusu John Patten'dir. Ayrıca kreatif ekip ve teknoloji uzmanlarıyla iş birliği yaparak proje üzerinde toplu çalışmalar yürüttü.


E. Magic (MAGIC) Dijital Varlık Ekonomisi

Treasure, Treasure DAO aracılığıyla oluşturulan bir taban topluluğuna ve yönetime sahiptir. DAO topluluğu MAGIC sahiplerinden oluşmaktadır ve yönetişim bu sayede gerçekleştirilmektedir.

MAGIC'in maksimum arzı 347,714,007 MAGIC tokendır. Bu rakamın %33'ü Treasure farm, %25'i madencilik için ayrılmış durumdadır. Ayrıca arzın %17'si staking ve likidite için kullanılacaktır. Diğer %15'lik kısım ekosistem fonuna, kalan %10'luk kısım ise ekibe ayrılmıştır. MAGIC'in halvingi, Bitcoin'in halving mekanizmasına benzer şekilde geliştirilmiştir. Bitcoin gibi 4 yılda 1 yerine, farklı olarak MAGIC halvingi yıllık olarak gerçekleşir.

Treasure'ın geliştirme ekibi, yüksek enflasyondan yararlanmak için özellikle bu tasarımı kullanmaktadır. Böylece uzun vadeli sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca MAGIC madenciliği yoluyla sağlanan yüksek ödül yapısı, likiditenin mevcudiyeti açısından önemlidir.


F. Magic (MAGIC) Değerlendirmesi

NFT ve Metaverse dünyada yoğun ilgi gören ve sürekli olarak üzerine çalışmalar yapılan ürünlerdir. Buradan yola çıkacak olursak Magic (MAGIC), metaverse ve NFT alanına odaklanan ve bu kapsamda geliştirmeler üzerinde çalışan bir proje olduğu için birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Genel olarak basit ödemelerden karmaşık merkezi olmayan uygulamalara kadar çok çeşitli amaçlar için kullanılabilen çok yönlü ve kullanıcı dostu bir kripto para projesi olmayı hedefleyen Magic (MAGIC) projesinin erişilebilirlik, güvenlik ve merkeziyetsizliğe odaklanması onu kripto para birimi alanında gelecek vaat eden bir proje haline getiriyor. Treasure, NFT işlemlerinin yaklaşık %95'ini oluşturan Arbitrum blokzincirindeki en iyi NFT platformu olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca geliştiriciler, oyun ve marka koleksiyonunu kısa bir süre içinde önemli ölçüde büyüttü. Treasure, önemli bir topluluğa sahip ve yeni projeler çevrimiçi hale geldikçe bu sayının önemli ölçüde artması bekleniyor.