Mantra (OM) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Mantra (OM) Nedir?

Projenin Adı: Mantra

Projenin Belirteci: OM

Projenin İnternet Sitesi: https://www.mantraomniverse.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/MANTRAOMniverse

Projenin İzahnamesi: https://whitepaper.io/document/641/mantra-dao-whitepaper


A. Mantra (OM) Nedir?

Mantra, dikey olarak entegre edilmiş ve kullanıcılara merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri sunan bir platformdur. RioChain blokzincir üzerine inşa edilen platform, Polkadot blokzinciri ile bağlantı kurmayı hedeflemektedir. DeFi hizmetlerinin yanı sıra Mantra, Web3 kavramını benimsemekte ve bu alandaki ekosistemin bir parçası olmayı amaçlamaktadır. Projenin yerel tokeni OM’dir. Yerel token platform içinde yönetişim tokeni dahil olmak üzere çeşitli kullanım durumlarına sahiptir. 2020 Ekim ayında piyasaya sürülen Mantra'nın önemli DeFi hizmetleri arasında staking ve borç verme bulunmaktadır. Bu hizmetler, yatırımcıların yüksek getiri elde etmelerini sağlar. Mantra, diğer DeFi projelerinden farklılaşmasını sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir. RioChain üzerine inşa edilen proje, Polkadot blokzincir ile bağlantı kurmayı planlamaktadır. Ayrıca proje, Cosmos (ATOM) ve Terra (LUNA) gibi diğer kripto paralar için çoklu varlık staking ve borç verme hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca projede, şirketler arası merkeziyetsiz erişim gibi çeşitli Web3 unsurları da yer almaktadır. 18 Ağustos 2022'de Mantra DAO, mantra olarak yeniden markalaşma sürecine girmiştir.


B. Mantra (OM) Neler Sunmaktadır?

Mantra, blokzincir teknolojisiyle desteklenen bir DeFi projesidir. Kullanıcılarına yenilikçi çözümleri ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken bir ekosistem sunmaktadır. Bu ekosistem, kullanıcılara NFT'ler, staking ve pasif gelir gibi farklı olanaklar sunarak finansal özgürlük sunmaktadır. MANTRA, kurulduğu günden bu yana topluluğunu her aşamaya dahil etmeye odaklanmıştır ve şeffaf yönetişim mekanizması insanların bir araya geldiği merkez olarak kabul edilir. Projenin arkasında bulunan ekip, blokzincirin temel ilkelerini benimseyerek güvenlik, şeffaflık ve kullanıcı gizliliği gibi konulara odaklanmıştır. Mantra’nın amacı, merkezi kuruluşlara olan bağımlılığı azaltarak kullanıcılara tam kontrol ve özgürlük sağlamaktır.

Mantra’nın NFT özelliği, dijital varlıkların benzersiz bir şekilde temsil edilmesini sağlar. Kullanıcılar; sanat eserleri, koleksiyonlar, dijital içerikler ve daha fazlası için Mantra NFT'leri aracılığıyla alışveriş yapabilir, ticaret yapabilir ve sahiplenebilir. Staking özelliği, kullanıcıların varlıklarını Mantra ağına kilitleyerek pasif gelir elde etmelerini sağlamaktadır. Bu kullanıcılara kripto varlıklarını kullanma ve ağın güvenliğine katkıda bulunma, yönetişime katılma imkanı sunmaktadır.

MANTRA Nodes

Mantra Nodes, OMniverse'ün temelini oluşturan dikey entegre bir yapıdır. Node işlemlerinin temel işlevi, işletme için gelir elde etmek ve Sherpa topluluğu paylarını büyüterek birden fazla blokzincir üzerinde daha fazla getiri kazanma fırsatları sunmaktır. Ayrıca, doğrulayıcı düğümler, Mantra'ya yeni ve gelişmekte olan blokzincir ağlarında varlık oluşturmasına yardımcı olur. Aynı zamanda Mantra’nın çok zincirli DeFi ekosistemini genişletme fırsatları da sunar. Ayrıca, Mantra altyapısında (IaaS) hizmeti de sunmaktadır. Bu altyapı desteği sayesine kurumlar ve bireylere yatırımcılar doğrulayıcı düğüm işlemlerini kurabilir.

MANTRA Chain

Mantra Chain, Cosmos ekosisteminde yer alan bir protokoldür. IBC modülü ile Cosmos'taki diğer blokzincirlerle etkileşimde bulunabilir ve geliştiricilere oyunlar, web3 uygulamaları, merkeziyetsiz borsalara (DEX'ler) kadar her şeyi oluşturma fırsatı sunar. Ağ aynı zamanda EVM uyumludur. Böylelikle Cosmos ve Ethereum ekosistemlerinin esnekliğini ve güvenilirliğini bir araya getirerek geliştirici dostu bir ortam sunar. Mantra Chain KYC ve AML ihtiyaçları için güçlü bir merkeziyetsiz kimlik (DID) modülünü kullanmaktadır.

MANTRA Finance

Mantra Finance, DeFi'nin hızını ve şeffaflığını geleneksel finans (TradFi) dünyasına getirmeyi hedeflemektedir.

MANTRA DAO

Mantra'nın kuruluşundan bu yana her aşamada topluluğunu dahil etme odaklı olduğu ve şeffaf yönetişim mekanizmasının insanları bir araya getiren temel olduğunu dile getirmektedir. OMniverse ve Sherpa'ların dışında daha geniş bir topluluğa ulaşmak için Mantra DAO, bu anlatıyı ve yapıyı diğer projelere ve birçok protokole taşımaya çalışmaktadır.


C. Mantra (OM) Teknolojisi

Mantra DAO, blokzincir teknolojisinin üzerine inşa edilen bir platformdur. Sahip olduğu zincir Rio Chain olarak da adlandırılmaktadır. Rio Chain, yüksek güvenlik, ölçeklenebilirlik sağlar ve Polkadot ağına genel erişim imkanı sunar. Ağda her iki saniyede bir blok oluşturulur, böylece diğer zincirlere kıyasla önemli fayda sağlar. Rio Chain aracılığıyla farklı türdeki kuruluşları farklı blokzincir altyapısı kullanarak kullanıcılarla iletişim kurmasına mümkün hale gelir. Rio Chain, Certik tarafından sürekli denetlenmektedir. Sürekli denetim de olmak rekabetin giderek arttığı bir endüstride meşruiyeti sağlamak için önemli bir adımdır. Denetlenmemiş birçok proje kullanıcı fonlarını çalarken veya başka yollarla kaybolurken, bu tür denetlenen projeler çok daha güvenilir olma eğilimindedir.


D. Mantra (OM) Ekip ve Şirket

Mantra ekibi, DeFi hizmetlerini dünyanın her köşesine ulaştırmak amacıyla bir araya gelen, farklı ülkelerden, sektörlerden ve geçmişlerden gelen deneyimli girişimciler ve profesyonellerden oluşur.

John Patrick Mullin, Mantra’nın kurucu ortağıdır. Hong Kong'da yaşayan bir finans girişimcisi, yatırımcısı ve eğitimcisidir. Ayrıca ABD tarafından düzenlenen merkeziyetsiz alım-satım platformu (DEX) SOMA.finance'in kurucu ortağıdır. Daha önce KOBİ'ler için finansal hizmetler ve sermaye artırma çözümleri sunmaya odaklanan, FINRA tarafından düzenlenen bir butik yatırım bankası olan Tritaurian Capital'in Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ek olarak Çin'in Şangay kentindeki Guotai Junan Securities'de çalışmış olan geleneksel bir yatırım bankacılığı geçmişine sahiptir. Bir eğitimci olarak ise Harvard, London Business School ve Peking University gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde konuşmalar yaptı. Ayrıca John, DeFi ve Web 3.0'a yatırım yapan erken aşama bir risk sermayesi şirketi olan UNKNOWN VC'nin Genel Ortağı (GP) olarak aktif bir yatırımcıdır.

Rodrigo Quan Miranda, Mantra’nın kurucu ortağı ve konsey üyesidir. Ayrıca ABD tarafından düzenlenen merkeziyetsiz alım-satım platformu (DEX) SOMA.finance'in kurucu ortağıdır.

Will Corkin, Mantra’nın kurucu ortağı ve konsey üyesidir. Ayrıca ABD tarafından düzenlenen merkeziyetsiz alım-satım platformu (DEX) SOMA.finance'in kurucu ortağıdır.


E. Mantra (OM) Dijital Varlık Ekonomisi

Mantra’nın maksimum arzı 888.888.888 OM’dir. OM, Mantra ekosisteminin yerel tokenidir ve çeşitli kullanım alanlarına sahiptir.


F. Mantra (OM) Değerlendirme

MANTRA, 2020'de piyasaya sürülen dilen dikey olarak entegre edilmiş bir blokzincir projesidir. Önceden “MANTRA DAO” olarak bilinen bu proje; kripto alım satım hizmeti, fon toplama ve inovasyon alanlarında etkin rol oynamayı hedefleyen açık ve şeffaf bir yapıya sahiptir. Tüm bu unsurlar Mantra’nın proje olarak kripto sektöründeki deneyimi kişisel ve güvenli bir tecrübe haline getirme hedefi doğrultusunda yer alır.