Mark Cuban: Kripto Paralar ABD Seçimlerinde Belirleyici Olacak

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, kripto paraların bu yılki ABD başkanlık seçimlerinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Joe Biden’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yakın ilişkisi, seçimlerde ona dezavantaj yaratabilir.

Dallas Mavericks’in eski sahibi Cuban, Biden ve eski başkan Donald Trump'ın kripto paraları tam olarak anlamadığını düşünüyor, ancak kripto paraların seçimlerde kritik bir etki yaratacağını savunuyor. Cuban, "Biden’ın SEC Başkanı Gensler ile kripto seçmenleri arasında bir tercih yapması gerektiğini, aksi takdirde bunun ona Beyaz Saray’a mal olabileceğini defalarca söyledim" dedi.

Cuban, SEC Başkanı Gensler’i, kripto para yatırımcılarını korumamakla ve kripto para firmalarının faaliyet göstermesini neredeyse imkansız hale getirmekle suçladı. Cuban, 10 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Bu seçimde kripto seçmenlerinin sesi duyulacak" ifadelerini kullandı. Gensler ise, kripto para sektöründeki yasal belirsizlikleri gidermeyi amaçlayan 21. Yüzyıl Finansal İnovasyon ve Teknoloji Kanunu’na (FIT21) karşı çıkarak, bu kanunun yeni yasal boşluklar yaratacağını söyledi.