Mart Ayında Gerçekleşecek Önemli Kilit Açılımları-banner-imageAraştırma

Mart Ayında Gerçekleşecek Önemli Kilit Açılımları

Mart Ayında Gerçekleşecek Önemli Kilit Açılımları

Kripto para ekosistemindeki en önemli gelişmelerden biri token kilit açılımlarıdır. Kilit açılımlarından önce kilitli durumda olan tokenler işlem göremez, alınamaz, satılamaz. Token kilit açılımıyla birlikte ilgili projenin tokenleri işlem görebilir hale gelmiş olur.

Token kilit açılımları, kripto para projesinin arzında değişikliğe sebep olabilmektedir. Dolaşımdaki token adedinin artış göstermesi token fiyatında değişikliğe sebep olabilmektedir. Bu sebeple token kilit açılımları ekosistemde önemli haberler arasında yer almaktadır.

2023 yılı mart ayında gerçekleşecek önemli kilit açılımları şu şekildedir:


Hedera Hashgraph (HBAR)

Hedera Hashgraph platformu alternatif bir form dağıtılmış fikir birliğidir. Diğer eşler arası platformlarda olduğu gibi, aracıların işlemleri tamamlaması gereğini ortadan kaldırır. Nitekim Hedera Hashgraph, yapısal olarak Bitcoin ve Ethereum blokzincirlerinden oldukça farklı olan, ancak eşdeğer işlevleri yerine getiren merkezi olmayan dağıtılmış bir fikir birliğidir diyebiliriz.

HBAR, blokzincirlerinin mümkün olduğunca şeffaf çalışmasını sağlar. Hedera Hashgraph akıllı sözleşmeleri desteklemektedir, bu nedenle finans ve diğer alanlardaki dağıtılmış uygulamalar için potansiyel bir merkezdir. Hedera, ağın büyüdükçe işlemleri doğrulama becerisini hızlandırmayı amaçlayan Blokzincir teknolojisine alternatif bir ağ olmayı amaçlıyor. Hedera ayrıca, ERC-20 akıllı sözleşmelerini de desteklemektedir. HBAR, protokolün yerel para birimidir. Protokol, hizmetlerini güçlendirmek ve ağını güvence altına almak için HBAR Token’ini kullanır.

1 Mart tarihinde Hedera Hashgraph’te kilidi açılacak token adedi maksimum arzın (50 milyar) %6.28’ine (yaklaşık 3 milyar 140 milyon) denk geliyor.


ApeCoin (APE)

ApeCoin, Yuga Labs tarafından oluşturulan dünyanın en popüler NFT koleksiyonlarından biri Bored Ape Yacht Club projesinden esinlenerek ortaya çıkarılmıştır. Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı olarak tanınan Yuga Labs, ApeCoin DAO'da bir topluluk üyesi olarak hizmet vermektedir. ApeCoin, APE Vakfı tarafından desteklenir. APE token sahipleri yönetişim kararlarını toplu olarak alır, oylarını kullanır ve fon tahsisi, kuralların çerçevelenmesi, ortaklıklar, proje seçimi ve daha fazlası gibi konularda karar verir. APE Vakfı, topluluk tarafından alınan yönetişim kararlarını uygular. ApeCoin, ekosistemde birden fazla amaca hizmet eder. ApeCoin'in kullanım alanları arasında, sahiplerinin DAO'nun yönetimine katılmalarını sağlamak ve oyunlar, etkinlikler, ürünler ve hizmetler gibi ekosistemin özel özelliklerine erişmelerini sağlamak yer almaktadır.

17 Mart tarihinde ApeCoin’de kilidi açılacak token adedi maksimum arzın (1 Milyar), %4.6’sına (yaklaşık 40 milyon 601 bin) denk geliyor.


dYdX (DYDX)

Ethereum standardına dayalı merkeziyetsiz bir borç alma ve borç verme platformu olan dYdX Kaliforniya merkezli bir girişimci olan Antonio Juliano tarafından Ağustos 2017'de kuruldu. dYdX, kripto varlık sahipleri için ödünç alma, ödünç verme ve staking (kilitleme) araçları sunmaktadır. Ethereum’un mevcut ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için ortaya çıkarılan dYdX bir Ethereum 2.Katman çözümüdür diyebiliriz. dYdX işlem hacmi ve pazar payı açısından dünyanın en büyük merkezi olmayan borsalarından biri olarak öne çıkmaktadır.

14 Mart 2023 tarihinde dYdX’de kilidi açılacak token adedi maksimum arzın (1 milyar) %0.65’ine, miktar olarak ise (yaklaşık 6 milyon 520 bin) denk gelmektedir.


Aptos (APT)

Layer-1 (1.Katman) blokzinciri olan Aptos, güvenli, ölçeklenebilir ve merkeziyetsiz bir platformda kullanıcılarına ürün ve uygulamalar geliştirme imkanı sunmaktadır. Şirket, müşteri deneyimini geliştirmek için müşterilerine bir dizi yazılım çözümü sunmaktadır. Projeyle birlikte geliştirilen Move programlama diline sahip olan Aptos’un genel amacı Web3 uygulamaları için temel bir yapı oluşturmaktır. Aptos blokzinciri, dünya genelinde 350’den fazla geliştirici tarafından 3 yıl süren bir hazırlık süreci sonunda oluşturulmuştur. Ekosistemde “Solana Killer” olarak anılan Aptos, Meta şirketinin Diem projesinin başarısız olması sonucunda geliştirilmiştir.

12 Mart 2023 tarihinde Aptos’da kilidi açılacak olan token adedi maksimum arzın (1 Milyar) %0.45’ine, miktar olarak ise (4 milyon 543 bin)’ e denk gelmektedir.


ImmutableX (IMX)

Immutable X, Ethereum üzerindeki NFT'ler için bir katman 2 ölçeklendirme çözümüdür. Kk-rollups teknolojisi sayesinde binlerce işlemi işlemesine olanak tanır. Immutable X'in paylaşımlı küresel NFT emir defteri, NFT likiditesini verimli bir şekilde arttırılabilir ve işlem hacmini yükseltebilir. Projenin yerel tokeni IMX’dir. ERC-20 üzerine kurulu olan token işlem ücretlerini ödemenin yanı sıra kullanıcıları teşvik etmek için de ekosistem içerisinde kullanılmaktadır.

25 Mart 2023 tarihinde ImmutabledeX’de kilidi açılacak olan token adedi maksimum arzın (2 Milyar) %0.90’ına, miktar olarak ise (18 milyon 075 bin)’e denk gelmektedir.


Acala Network (ACA)

Acala Network, Polkadot ağı üzerine kurulmuş bir merkeziyetsiz finans (DeFi) platformudur. Zincirler arası işlemler ve uygulama geliştirme için çok zincirli bir altyapı sağlamayı amaçlayan bir projedir. Ayrıca proje, kullanıcılara sabit coinler, merkeziyetsiz finansa, borç alma ve borç verme protokolleri dahil olmak üzere çeşitli finansal hizmetleri hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde kullanıcılara sunmak amacıyla tasarlanmıştır. Acala Token (ACA) projenin yerel tokenidir.

01 Mart 2023 tarihinde Acala Network’de kilidi açılacak olan token adedi maksimum arzın (1 Milyar) %3.21’ına, miktar olarak ise (32 milyon 050 bin)’e denk gelmektedir.