Mask Network (MASK) Neden Yükseldi?- 1.02.2023

2019 yılında kurulmuş olan Mask Network, kullanıcılarının Twitter ve Facebook üzerinden şifreli mesajlar göndermesini sağlayan bir protokoldür. Esasen internet ile üstte çalışan merkezi olmayan bir ağ arasında bir köprü görevi görmektedir.

Mask Network, kullanıcıların çevrimiçi etkileşimlerine belirli bir düzeyde gizlilik eklemelerine olanak tanımaktadır. Merkeziyetsiz bir yapıda kullanıcıların şifreli mesajlar göndermesine, kripto para transferleri yapmasına, dosyalar paylaşmasına ve DApp'lerle etkileşime girmesine izin vermektedir. Ekosisteminin yerel tokeni olan MASK ise 2021 yılında piyasaya sürülmüştür ve platform içerisindeki işlemler için kullanılmaktadır.

MASK, son 24 saatte %3.13 yükselişle birlikte yaklaşık 79.22 TL’den işlem görüyor. MASK’ın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %15.67 yükselişle birlikte 469 milyon USD olarak görünüyor. Financial Times'a konuşan kaynaklara göre Elon Musk, Twitter'a muhtemel olarak kripto para birimini de içerebilecek ödeme işlevleri eklemeye hazırlanıyor. Şirkete yakın kişiler Twitter'ın küçük bir ekiple platformdaki ödemeleri kolaylaştırmak için gereken mimariyi belirlemeye başladığını ve bunun potansiyel olarak kripto para ödemeleri için işlevsellik içerebileceğini belirtti. Bu haberin MASK’ın yükselişinde etki ettiğini söyleyebiliriz.