Mastercard Araştırması: Latin Amerikalı Tüketicilerin Yüzde 33’ü Günlük Alışverişlerinde Sabit Koin Kullandı

ABD merkezli küresel ödeme sistemleri çözümleri firması Mastercard tarafından yapılan “Yeni Ödemeler Endeksi 2022” adlı araştırmanın sonuçlarına göre Latin Amerikalı tüketicilerin yüzde 33’ünün günlük alışverişlerinde sabit koin kullandığı ortaya çıktı.

Mastercard’ın Mart ve Nisan ayları arasında 35.000’den fazla kişi arasında yaptığı anket neticesinde öne çıkan diğer sonuçlar şöyle:

  • Latin Amerikalı tüketicilerin %51'i kripto varlıklarla en az bir işlem gerçekleştirdi
  • Latin Amerikalı tüketicilerin yüzde 54’ü bir yatırım olarak dijital varlıkların performansı konusunda iyimser
  • Latin Amerikalıların üçte ikisi günlük operasyonları için kripto para birimleri ve geleneksel ödeme yöntemlerini bir arada olduğu karma bir ödeme seçeneği tercih etmek istiyor.
  • Ankete katılanların %82’si, yani bölgedeki tüketicilerin çoğunluğu, kripto para ile ilgili özelliklerin direkt olarak mevcut finansal kurumları tarafından sunulmasını talep ediyor.

Kağıt para kullanımının çok yüksek olduğu Latin Amerika’da pandemi sürecinde ticarette yaşanan dönüşümlerden biri de kağıt para kullanımındaki düşüş olmuştu. Nitekim 2020 yılında Mastercard’ın 13 Latin Amerika ülkesinde yaptığı araştırma sonucunda Latin Amerikalıların banka şubeleri ve ATM kullanımının azaldığını ve tüketicilerin yüzde 62’sinin daha az kağıt para kullandığı saptanmıştı.