Mastercard, Bu Yıl Doğrudan Ağında Bulunan Belirli Kripto Paraları Destekleyeceğini Söyledi

Mastercard, 10 Şubat Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, bu yılın sonlarına doğru ağındaki kripto para birimlerini desteklemeye başlayacağını söyledi.

Bir blog gönderisinde, "kripto para birimleri hakkındaki görüşleriniz ne olursa olsun, gerçek şu ki, bu dijital varlıklar ödeme dünyasının daha önemli bir parçası haline geliyor" diyerek devam etti:

“Şu anda kripto ve ödemelerin geleceği için hazırlanıyoruz. Bu yıl Mastercard'ın belirli kripto para birimlerini doğrudan ağında desteklemeye başlayacağını duyuruyoruz. Bu, çok çalışma gerektiren büyük bir değişiklik.”

Mastercard'ın hangi kripto para birimlerini destekleyeceği henüz belli olmasa da firma, tüketici korumalarına ve uyumluluğuna odaklanan dijital para birimleri ilkelerine dayanarak hangi varlıkları destekleyecekleri konusunda çok dikkatli olacaklarını belirtti.

Ayrıca Mastercard, sabit koinlerin de seçilen bu kripto paralar arasında olacağını belirtti ve şunları açıkladı:

“Tamamen açık olmak gerekirse, günümüzün tüm kripto para birimleri ağımızda desteklenmeyecek. Sabit koinler yakın geçmişe göre daha düzenlenmiş ve güvenilir olsa da, dolaşımdaki yüzlerce dijital varlığın birçoğunun uyum önlemlerinin sıkılaştırması gerekiyor, bu yüzden onlar gereksinimlerimizi karşılamayacak. Tüketicilerin ve bir bütün olarak ekosistemin, güvenlik sunan kripto varlıklar etrafında toplanmaya başlamasını bekliyoruz. İşte ağımıza getirmeyi umduğumuz sabit koinler bu şekilde belirlenecek.”

10 Şubat Çarşamba günü yapılan duyurudan önce, Mastercard, kripto kart ortakları Wirex ve Uphold aracılığıyla sınırlı olarak kripto para işlemlerini destekliyordu. Ancak bu programlarda, ödemeyi alacak kişiler doğrudan kripto para almak yerine devlet tarafından verilen itibari para birimlerini alabiliyorlardı.

Şirket, kripto paralarla ilgili felsefelerinin, seçimle ilgili olduğunu belirterek şu şekilde devam etti:

“Mastercard, kripto para birimlerini kullanmaya başlamanızı önermek için burada değil. Ancak biz, müşterilerin, alım-satım yapan kişilerin ve işletmelerin dijital değeri taşımasını sağlamak için buradayız.”