Mastercard’ın Yayınladığı Rapora Göre Üç Afrika Ülkesinde Daha Fazla Tüketici Kripto Tabanlı Ödeme Yöntemlerini Kullanmayı Planlıyor

Yakın tarihli bir Mastercard ödeme endeksi raporuna göre, pandemi sebebiyle, kripto para birimi kullanımının Nijerya, Kenya ve Güney Afrika olmak üzere üç Afrika ülkesinde yaygınlaşması oldukça arttı.

Bu ülkelerden katılımcıların önemli bir kısmı önümüzdeki yıl kripto para kullanmayı planlıyor. Belirli kısıtlamaların olduğu Nijerya'da, ankete katılanların %65'i kripto kullanarak ödeme yapmayı planlıyor. Kenya'da yanıt verenlerin yaklaşık %43'ü, Güney Afrika’da ise %41’i ödeme yaparken kripto para birimi kullanma niyetlerinin olduğunu söylüyor.

Mastercard'ın Bölüm Başkanı Raghav Prasad, bu tür yeni ortaya çıkan ödeme yöntemlerine yönelik artan talep hakkında şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Salgın, kısmen gerekliliğin dışında farklı düşünmemizi sağladı. Tüketicilerin ihtiyaç duyduğu ve giderek daha fazla beklediği esnekliği sağlamak için dünya çapındaki satıcıların, erişimi kolay ve her zaman açık olan bir dizi ödeme çözümü sunması gerekiyor.”