Mastercard ve Visa, Kripto Para Sektörüne Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

10 Şubat'ta Mastercard, ödeme ağında birkaç kripto para birimini desteklemeye başlayacağını duyurmuştu. Ödeme devine göre, kripto para birimlerinin dahil edilmesi, müşterilerin "yeni yollarla tasarruf etmelerine, saklamalarına ve para göndermelerine" olanak tanırken, ticari işler için de yeni fırsatlar yaratacak.

Duyuru, 30 Ocak'ta Visa'nın kripto para birimi ile ödeme planlarını yeniden teyit ederek, şirketin sektör için uzun vadeli planları olduğunu gösteren bir sunumun ardından gelmişti. Her iki kredi kartı devi de bu konuyu desteklerken, Bitcoin'in (BTC) artık sadece deneysel bir "internet parası" değil, kendi başına yeni bir varlık sınıfı olduğunu söyleyebiliriz.

Mastercard ve Visa’nın kripto para akımı, sürekli büyüyen ana teknoloji ve ödeme şirketlerinin bir yatırım ya da ödeme aracı olarak Bitcoin'e girmesinin sadece bir örneğidir. Ancak bu iki şirket her yıl yapılan milyarlarca ödemeyi temsil etmektedir. İki büyük ödeme devinin sektöre girmiş olması milyonlarca yeni yatırımcının sektöre girmesinin dışında birçok şirketi ve kurumu da tevşik etmekte, bu konuda cesaretlendirmektedir.