Meitu, Yan Kuruluşu Aracılığıyla 49 Milyon Dolar Değerinde ETH ve BTC Daha Satın Aldı

Halka açık Çinli teknoloji şirketi Meitu, bir yan kuruluş aracılığıyla sırasıyla 28.4 milyon dolar ve 21.6 milyon dolar değerinde Ethereum ve Bitcoin satın aldı. Meitu, bu ayın başlarında da 40 milyon dolar değerinde Ethereum ve Bitcoin aldığını duyurmuştu ve bunun bir “Kripto Para Yatırım Planı” nın parçası olduğunu söylemişti. Daha sonrasında yaptıkları planın, 100 milyon dolar değerinde kripto satın almayı amaçladığını belirtmişti. Şimdi ise, Singapur merkezli yan kuruluşu olan Miracle Vision’un ek olarak 50 milyon dolara yakın bir değerde kripto para satın aldığını duyurdu.

Dün (17 Mart Çarşamba günü), Meitu, yaptığı bir açıklamada Bitcoin satın almasının Miracle Vision'ın hazinesinin bir parçasını oluşturacağını söyledi. Ethereum satın alımının ise, blokzincir alanındaki daha geniş hedeflerinde bir rol oynaması amaçlandığını ekledi. Bu ayın başlarında da benzer bir satın almayı gerçekleştirerek blokzinciri entegre eden ürünler yaratma planlarının olduğunu belirten Meitu, Miracle Vision'ın satın almasıyla ilgili şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Grup şu anda blokzincir teknolojilerini çeşitli işletmelere entegre etmenin fizibilitesini değerlendiriyor. Bunlarla sınırlı olmamak üzere, Ethereum tabanlı dApp'lerin başlatılması ve potansiyel yatırımlar için uygun blokzincir tabanlı projeleri belirleme ve dünya çapında aylık yüzlerce milyon aktif kullanıcısı olan geniş kullanıcı tabanı için araştırma yapılmaktadır.”

Firma, Ethereum satın almanın bu girişimler için mantıklı bir hazırlık olduğunu söyledi. Açıklamaya göre Ethereum, potansiyel merkeziyetsiz uygulamalar (Dapp) ve yatırımlar için işlem harcama rezervi olacak. Bitcoin satın alımı ise daha geniş bir tahsis stratejisinin bir parçası. Kurul, kripto para birimlerinin değer takdiri için geniş bir alana sahip olduğuna ve hazinesinin bir kısmını kripto para birimlerine tahsis ederek nakit tutmaya bir çeşitlendirme olarak hizmet edebileceğine inanıyor.