Meksika Merkez Bankası, Dijital Ödeme Hizmetlerini Teşvik Ediyor

Meksika Merkez Bankası (Banxico), finansal katılımı teşvik etmek ve aynı zamanda dijital peso veya merkez bankası para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesinden önce gerekli koşulları yaratmak amacıyla ülkede dijital ödeme hizmetlerini teşvik ediyor.

Bu çerçevede Banxico'nun CoDiCel veya Pago Cel olarak bilinen yenilenmiş sistemi, Bankalararası Elektronik Ödeme Sistemi (SPEI) ile aynı altyapıyı onayladı. Kullanıcılar bir cep telefonu ile çok hızlı bir şekilde para transferi yapabilecekler. Özel bankacılık ile birlikte yürütülen yenilikçi proje, tüm bankacılık işlemlerini iyileştirmeyi vaat ediyor. Buna ek olarak, SPEI aracılığıyla devasa bir veri tabanı oluşturacak ve bu da merkez bankasının 2024'te planlanan dijital Meksika pesosunun çıkarılmasından önce para transferlerini kolaylaştırmasını sağlayacak.

Meksika Merkez Bankası Ödeme Sistemleri ve Piyasa Altyapısı Politika ve Çalışmaları Direktörü Othón Moreno, projenin mümkün olan en kısa sürede başlatılması için çalışmalar yapıldığını ve yıl sonuna kadar hazır olmasının beklendiğini bildirdi.

Merkez bankasının planları takvime uygun şekilde ilerlerse, Meksika Latin Amerika'da CBDC'yi başlatan ilk ülkelerden biri olacak.