Meksika'nın En Zengin Üçüncü Adamı, Bitcoin'i Olağanüstü Özelliklerde Bir Varlık Olarak Tanımladı

Meksika'nın en zengin üçüncü adamı ve Grupo Salinas'ın kurucusu olan Ricardo Salinas Pliego, Bitcoin'i olağanüstü özelliklere sahip bir varlık olarak gördüğünü söyledi ve kripto para birimini modern dünya için altın olarak nitelendirdi. İtibari paranın ise Bitcoin’nin yanında bir sahtekarlıktan ibaret olduğu düşüncelerini açıkladı.

Geçen hafta yayınlanan bir röportajda Bitcoin (BTC) ve itibari para hakkında konuşan Pliegp, Bitcoin'i güçlü bir finansal varlık olarak gördüğünü, dolayısıyla BTC'nin resmi ve yaygın olarak para birimi olup olmamasının onun için önemli olmadığını açıkladı. Kıymetli madenlerin de yaygın bir para birimi olmadığına dikkat çeken milyarder şunları söyledi:

"Altınla mağazaya gidip bilgisayar alamazsınız. Altını itibari paraya çevirmeniz gerekiyor ve ardından bilgisayarı satın alıyorsunuz.”

Bölünebilirlik, transfer kolaylığı ve karşı taraf riski olmadan depolamanın basitliği gibi bir dizi avantaja dikkat çeken Salinas yatırım portföylerinde Bitcoin olmasını tavsiye ederek konuşmasına devam etti:

"Benim için Bitcoin olağanüstü özelliklere sahip bir varlık. Bitcoin'in sahip olduğu tüm avantajlar, benim için onu modern dünya altını yapıyor. Bitcoin, dünya çapında muazzam likidite ile işlem gören ve bu nedenle herhangi bir portföyde olması gereken uluslararası değere sahip bir varlıktır.”