Meta, Instagram ve Facebook’ta NFT’leri Desteklemeyi Bırakacak

Meta’nın Ticaret ve Finansal Hizmetler Başkanı Stephane Kasriel Twitter'dan yaptığı paylaşımla Meta'nın Instagram ve Facebook'taki NFT entegrasyonunu sonlandıracaklarını kaydetti. Kasriel, "Bu yolculukta bize katılan ve dinamik bir alanda harika işler yapan ortaklarımıza çok teşekkür ederiz.Hem bugün hem de Metaverse'de uygulamalarımızdaki yaratıcıları, insanları ve işletmeleri desteklemek için oluşturmaya devam ettiğimiz ürünlere uygulayabileceğimiz bir ton şey öğrendik." İfadelerini kullandı.

Kasriel, ayrıca Meta'nın içerik oluşturucuların hayranlarıyla bağlantı kurmasına yardımcı olma misyonundan vazgeçmeyeceğini, Reels gibi diğer ürünlere odaklanacağını belirtti.

Meta’nın topluluklarını büyütmelerine yardımcı olmak için araç paketinden yararlanan NFT ve Web3 içerik oluşturucularıyla çalışmaya devam edeceği öğrenildi. Meta, seçkin platform kullanıcılarının NFT'lerini sergilemelerine olanak tanıyan Dijital Koleksiyon özelliğini Mayıs 2022'de test etmeye başlamıştı. Şirket Kasım 2022’de küçük bir grup ABD'li içerik üreticisinin Polygon blokzincirinde doğrudan kendi platformlarından NFT basmasına ve satmasına izin vermişti.