Meta X Connect (MXC) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Meta X Connect (MXC) Nedir?

Projenin Adı: Meta X Connect

Projenin Belirteci: MXC

Projenin İnternet Sitesi: https://www.mxc.org/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/mxcfoundation

Projenin İzahname Adresi: https://uploads-ssl.webflow.com/6253d5b96f29fe54ae351282/62ac6a8258d4444298e626df_meta-x-connect-white-paper.pdf


A. Meta X Connect (MXC) Nedir?

2018 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olma hedefi ile kurulan MXC (Meta X Connect), yapay zeka ve blokzincir teknolojisini kolektif olarak şekillendirmeyi, ücretsiz ve merkeziyetsiz bir küresel veri ağı oluşturarak yeniden şekillendirmeyi hedeflemektedir. Kullanıcılar dünyanın az enerji harcayan kripto para mining sistemi (M2 Pro Madenci) kullanılarak metaverse üzerinden birbirine bağlanır.


B. Meta X Connect (MXC) Neler Sunmaktadır?

MXProtocol, Proof of Participation (PoP) uzlaşma mekanizmamıza sahiptir ve LPWAN teknolojisinden faydalanarak merkeziyetsiz bir altyapı oluşturur. Protokol, küresel olarak büyük veri ekonomisini destekler ve kullanıcıların merkeziyetsiz bir yapının parçası olmalarına olanak sağlar.

Düşük Enerji: Düşük güç teknolojisi veya LPWAN, WiFi, Bluetooth, 3G, 4G ve 5G ağlarının eksikliklerine karşı daha iyi bir veri iletim çözümü bulma amacıyla son yıllarda önem kazanan bir kablosuz teknoloji türüdür.

LoRaWAN: LoRa Alliance tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir protokoldür. Bu protokol, Cisco, IBM, Alibaba gibi endüstri devleri tarafından desteklenmektedir. LoRaWAN'ın avantajları arasında açık alan kapsamı, düşük veri hızları ve tek bir pil ile 10 yıl boyunca çalışmasına olanak sağlayan ultra düşük güç tüketimi sunmaktadır.

NB-IoT: Lisanslı bir telekomünikasyon protokolü olarak 3GPP tarafından belirlenen dar bant radyo teknolojisidir. NB-IoT mobil iletişim, düşük veri transferi ve uzun pil ömrü prensiplerine odaklanmaktadır.


C. Meta X Connect (MXC) Teknolojisi

MXC, küresel yapay zeka (Artificial Intelligence) teknolojisini kullanarak, Web 3.0 üzerine kurulu blokzincirler ve metaverse ağları kurmayı hedeflemektedir. Teknoloji olarak ana hedefi "Herkes için ücretsiz ve açık ağ" sunmaktır. MXC teknoloji sayesinde her türlü veriyi işleyip sınırsız sayıda ağ ile paylaşabilmektir.


D. Meta X Connect (MXC) Ekibi ve Şirketi

MXC 2018 yılında Xin Hu, Aaron Wagener, Piotr Brzezinski tarafından kurulmuştur. Xin Hu, CEO olarak görev yapmaktadır. Aaron Wagener operasyon direktörü olarak görev yaparken, Piotr Brzezinski teknoloji yöneticisi olarak görev yapmaktadır.


E. Meta X Connect (MXC) Dijital Varlık Ekonomisi

Meta X Connect (MXC) akıllı şehirler inşa etmeyi hedefleyen bir projedir. MXC 'nin toplam arzı 2,664,965,800 ile sınırlıdır.


F. Meta X Connect (MXC) Değerlendirme MXC, kripto para birimleri ve blokzincir konusunda en donanım ve iddialı bir altyapı sunmaktadır. MXC, geleneksel merkezi yapılardan farklıdır ve akıllı şehir oluşturma konusunda öncü proje olmayı hedeflemektedir. MXC, akıllı şehirler vizyonu ile ileride kendisinden sıkça bahsettirecektir. Ayrıca MXC, geleneksel veri iletim şirketlerinin maliyetinin çok altında veriyi hızlı ve güvenli bir şekilde aktarır. MXC’i değerlendirirken güven, kapsam alanı ve otomasyonda hatalar gibi faktörler göz önüne alınmalıdır.