Miami Belediye Başkanı, Bitcoin'i Amerika'nın En Büyük Şehirlerine Getirmek İstiyor

Miami'nin Belediye Başkanı Francis Suarez, yaptığı bir röportajda, teknoloji girişimcilerini Miami'ye getirmeye çalışırken kişiselleştirilmiş bir dokunuş eklemekle meşgul olduğunu dile getirdi. New York City'nin finansal unsurlarını ve San Francisco'nun teknolojik karakterini Güney Florida'da finans ve teknoloji vahasında birleştirmeye çalışan belediye başkanı, inovasyona farklı bir tutum ve politika görüşü getiriyor. Bu vizyonun etkilediği birçok alandan biri arasında ise yaptığı röportajda "önümüzdeki birkaç yılın en büyük hikayesi" olacağına inandığı Bitcoin var.

Belediye başkanı, Bitcoin fikrine her zaman hayran kaldığını kabul ediyor. Matematiksel yapısı ona hitap ediyor ve Amerikan halkı arasında Bitcoin'in artan popülaritesinin de farkında olduğunu belirtiyor. Şehrin Bitcoin dostu doğasını genişletmek için ise izlediği üç somut yol var:

  1. Miami, şehir çalışanlarına maaşlarını Bitcoin ile ödeme fırsatı vermeyi düşünüyor.
  2. Yerel ücretler ve vergiler Bitcoin veya başka bir kripto para birimi ile ödenebilir.
  3. Şehrin hazinesi, yatırım sermayesinin bir kısmını Bitcoin'e aktarabilir ve bu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ve belki de dünyadaki) büyük şehirler için bir ilk olabilir.