Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Teşvik Paketinden Aldığı Miktarı Bitcoin ve Ethereum’a Yatırdığını Söyledi

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, geçen hafta 2021 Ethereal Zirvesi'nde, Mart ayında 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım teşvik paketinin Senato'dan geçmesinin hemen ardından Bitcoin ve Ethereum satın aldığını açıkladı:

“Bitcoin ve Ethereum satın aldım. DOGE'u satın almadım.”

Miami belediye başkanı ayrıca kripto topluluğunun ne kadar etkileyici bir büyüklükte olduğundan bahsetti:

“Bitcoin ve diğer kripto sahipleri dediğinizde on milyonlarca insandan bahsediyorsunuz ve dünyanın geri kalanının bu ekosistemin ne kadar hacimli ve ne kadar heyecan verici olduğunu gerçekten anladığından emin değilim, kripto topluluğu çok enerjik.”

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Suarez şu anda Miami'yi bir kripto şehri yapmak için çalışıyor. Şehrin web sitesinde Bitcoin izahnamesine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Bitcoin Conference 2021'in Miami'de yapılacağını da belirterek şunları vurguladı:

“Çalışanların Bitcoin cinsinden ödeme almasına, sakinlerimizin Bitcoin cinsinden ücretler ödemesine ve potansiyel olarak bunu bilançoya eklememize izin verecek bir kararı kabul ettik. Bence çok ilerici bir tavır aldık. Şu an heyecan verici bir zaman ve bunun dünyamızın geleceği olduğunu düşünüyorum. Miami'nin bir teknoloji şehri olmasını istiyorsak, kendimizi farklılaştırmak ve rekabette öne geçmek için bu fırsatlardan yararlanmalıyız.”