Miami Belediye Başkanı Suarez, Maaşını Halen Bitcoin Olarak Alıyor

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, uzun süredir devam eden ayı piyasasına rağmen maaşını hala Bitcoin (BTC) olarak aldığını açıkladı. Suarez, bu kararın 'iyi bir yatırım' olduğunu belirtti.

Suarez, 19 Ocak'ta CNBC'nin Squawk Box programında verdiği bir röportaj sırasında maaşının fiyat dalgalanmalarından faydalanarak arttığını belirtti. Suarez, “Maaşımı Bitcoin olarak almaya başladığımdan beri maaşımda artış var.” dedi.  Suarez röportajında ayrıca, gelişimin erken aşamaları nedeniyle Bitcoin ve blokzincir teknolojisiyle uğraşırken sabırlı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Suarez'in maaşının bir kısmını Bitcoin olarak alma kararı, kamu görevlilerinin ve kurumların kripto para birimlerini giderek daha fazla kabul ettiğini vurgulaması bakımından dikkate değer bir hamle olarak görünüyor.

New York Belediye Başkanı olan Eric Adams da ilk üç maaşını, ilk kripto para birimine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak Bitcoin ile alacağını açıklamıştı. Adams, Kasım 2021'deki belediye başkanlığı döneminde açıkladığı planlardan biri olan New York'un "kripto para sektörünün merkezi" olmasını halen amaçladığını belirtiyor. Adams'ın basın sekreteri olan Jonah Allon, Aralık 2022’de yaptığı bir açıklamada, "Belediye Başkanı Adams kripto para, blokzincir ve diğer yeni teknolojilerin uzun vadede yenilik ve ekonomik büyüme için inanılmaz bir fırsat sunduğuna inanıyor ve bunun tam da burada, New York'ta gerçekleştiğini görmek istiyor. Tüm finansal ürünlerde olduğu gibi, fiyat dalgalanmaları piyasanın beklenen bir özelliğidir. Bir sektördeki aksaklıkların uzun vadeli büyüme yaşamayacağının bir göstergesi olduğuna inanmak dar görüşlülüktür.” İfadelerini kullanmıştı.