Miami Belediyesi, Bitcoin Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Miami Belediyesi, 11 Şubat Perşembe akşamı aldığı bir kararla belediye çalışanlarının maaşlarını Bitcoin ile alabilmesine imkân vereceğini açıkladı. Belediyenin aldığı karara göre isteyen çalışanların maaşlarının belirli bir miktarını Bitcoin ile alabilecek. Bunun yanı sıra vatandaşlar emlak vergilerini ve diğer şehir içi ödemeleri de BTC ile gerçekleştirebilecek. Bu kararın belediye fonlarının bir kısmıyla BTC cinsinden yatırım yapılmasının da önünü açmış olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz aylarda Miami şehrini teknoloji şirketleri için bir merkez hâline getirme niyetini sık sık dile getiren Miami valisi Francis Suarez, 28 Ocak günü yaptığı bir açıklamayla Miami’nin Satoshi’nin Bitcoin İzahnamesi’ni sitesine yükleyen ilk belediye olduğunu açıklamıştı.

Belediye Başkanı Suarez, Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımla “Miami Şehri Bitcoin’e inanıyor ve ben de Miami’yi kripto inovasyon merkezi yapmak için gece gündüz çalışıyorum. Satoshi’nin İzahnamesi’ni hükümet sitesine yükleyen ilk belediye olduğumuzu söylemekten gurur duyuyorum.” demişti.

Suarez, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık BTC alımı yaptığını açıkladığı geçtiğimiz pazartesi günü başka bir tweet ile belediyenin de kripto kullanma konusundaki niyetini ve 11 Şubat Perşembe günkü toplantıda bunun konuşulacağını duyurmuştu.

Alınan kararın ardından yaptığı açıklamada Miami’yi “kripto öncüsü” bir Bitcoin şehri yapma niyetinin tekrar altın çizen Belediye Başkanı Suarez, bunun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini yineledi.