Michael Saylor, Bitcoin Madencilik Konseyi ile İlgili Detayları Paylaştı

24 Mayıs Pazartesi günü MicroStrategy CEO'su Michael Saylor ve Elon Musk, Kuzey Amerikalı Bitcoin Madencileri ile birlikte kripto ve blokzinciri daha da eğitmek ve büyütmek için girişimler düzenleyecek bir endüstri çalışma grubu olan Bitcoin Madencilik Konseyi'ni oluşturduğunu duyurmuştu. Görüşmeye katılan madencilerin, yenilenebilir kullanım şeffaflığı sağlayacağı ve bunu yapmak için dünya çapındaki diğer madencilik operasyonlarında lobi yapacakları da bildirildi.

Dün ise Saylor, Bitcoin Madencilik Konseyi'nin oluşumunun arkasındaki ayrıntıları ve düşünceleri açıkladı. Sanal Konsensüs 2021 konferansında konuşan Saylor, bu konseyin Bitcoin madencilik endüstrisinde daha fazla şeffaflık sağlama ve ilerleyen sürdürülebilir girişimleri teşvik etme ihtiyacından oluştuğunu vurguladı:

“Bu görüşmeyi yapmamızın tek nedeni, merkeziyetsiz kripto para birimlerinin başarısını sağlamak istememizdi. Merkeziyetsizliğin kaynağı da enerji kullanımıdır. Bitcoin madencilerinin enerjilerini nasıl ürettiklerini iletmek için aslında iyi bir foruma sahip olmadığı ortaya çıktı. Şu anda Bitcoin enerji kullanımı için standart bir modelimiz yok ve yaygın olarak kullandığımız bir gelecek tahmin modelimiz de yok.”

Saylor devamında, toplantıyla ilgili gizli veya şeffaf olmayan herhangi bir şey olmadığını dile getirdi:

“Gizli bir toplantı olsaydı, ertesi gün milyonlarca insana bunun gizli bir toplantı olduğunu söylemezdim.”

Argos Blockchain, Blockcap, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital ve Riot Blockchain gibi Kuzey Amerikalı madencilerden oluşan Bitcoin Madencilik Konseyi’nde Musk’ın katılımının nedeni sorulduğunda ise Saylor, şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Elon Musk ile çok uzun bir görüşmeden sonra, Bitcoin madencilik firmalarına ulaştım ve onunla tanışmak isteyip istemediklerini sordum. Diğer katılımcılar, Elon’dan Bitcoin'i çevreleyen artan karbon kaygısıyla nasıl mücadele edileceği konusunda tavsiye istedi. Sonrasında Elon'dan, bu endişeleri nasıl yönetebileceğimize dair tavsiyesini istedik. Bunun hakkında detaylı bir görüşme yaptık ve daha iyi verileri nasıl ortaya çıkarabileceğimizi konuştuk.”

İlk adımın, enerji bilgilerini dünyayla paylaşabilecekleri bir şekilde yayınlamaları için bir protokol oluşturmaları olduğunu söyleyen Saylor, sürdürülebilir enerji hedeflerini takip ettiklerinden emin olmak için birlikte çalışmaları gerektiğini belirtti.