MicroStrategy, Bitcoin Lightning Network Alt Yapısı için Mühendis İstihdam Edecek

ABD merkezli yazılım şirketi MicroStrategy, yakın zamanda yayımlanan bir iş ilanına göre Lightning Network ile ilgili ürünler üzerinde çalışacak bir mühendis arıyor. İş ilanında şu ifadeler yer alıyor:

"MicroStrategy'de Bitcoin Lightning Yazılım Mühendisi olarak, Lightning Network tabanlı bir SaaS (Software As A Service) platformu oluşturacak, işletmelere siber güvenlik zorluklarına yenilikçi çözümler sunacak ve yeni e-ticaret kullanım durumlarını etkinleştireceksiniz.”

MicroStrategy, 20 Eylül tarihinde yaklaşık 6 milyon USD nakit karşılığında 301 Bitcoin satın aldığını açıklamıştı. Şirket, bu alımla birlikte Bitcoin sayısını 130.000’e çıkarmış oldu.

Ağustos ayı başında Micheal Saylor, Microstrategy'deki CEO'luk görevinden ayrılarak şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu. Şirketin yeni CEO’sunun ise Phong Le olduğu açıklanmıştı.

Saylor, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO'luk görevlerinin ayrılmasının, Bitcoin satın alma, elde tutma ve kurumsal analitik yazılım işini büyütme şeklindeki iki kurumsal stratejilerini daha iyi takip etmelerini sağlayacağını düşündüğünü belirterek, “Yönetim Kurulu Başkanı olarak Bitcoin satın alma stratejimize ve Bitcoin'i destekleme girişimlerimize daha fazla odaklanabileceğim.” ifadelerini kullanmıştı.