MicroStrategy, Daha Fazla Bitcoin Elde Etmek İçin Çeşitli Alternatifleri Araştıracağını Söyledi

MicroStrategy, 2020’nin 4.çeyrek raporlarına göre daha fazla Bitcoin elde etmek istiyor ve bunu yapmak için alternatif yollar araştırıyor.

4.çeyrek raporu sonuçlarında alıntılanan Michael Saylor, halka açık şirketin bugüne kadar on binlerce BTC elde etmesini sağlayan Bitcoin hazine stratejisine dikkat çekti. Saylor şunları söyledi:

“Bitcoin stratejimizle ilgili olarak, Bitcoin'i birincil hazine rezerv varlığımız haline getirme konusundaki öncü kararımız, MicroStrategy'yi kripto para birimi piyasasında fikir lideri konumuna getirdi ve bir şirket olarak MicroStrategy'ye büyük ilgi uyandırdı. İleriye dönük olarak, Bitcoin'imizi tutmayı ve Bitcoin'e fazladan nakit akışı yatırmayı planlamaya devam ediyoruz. Ek olarak, genel kurumsal stratejimizin bir parçası olarak daha fazla Bitcoin elde etmek için çeşitli yaklaşımları keşfedeceğiz."

Bu ayın başlarında MicroStrategy, hazinesi için 10 milyon dolarlık ek Bitcoin elde ettiğini duyurdu. Bugüne kadar, firma 70.784 BTC’ye, yani kabaca 2.3 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip.

Kasım ayında, firmanın yöneticileri dijital bir toplantıda, Bitcoin veri ürünlerinin gelişimini araştırdığını belirtti. O sırada MicroStrategy, bu alandaki potansiyel ürünleri takip edecek bir ekip oluşturmanın ilk aşamalarında olduğunu söyledi.