MicroStrategy İlk Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

ABD merkezli yazılım şirketi MicroStrategy, 2023 yılı ilk çeyrek bilançosunu aktardı. MicroStrategy 2023’ün ilk çeyreğinde gelirini 121 milyon USD olarak açıkladı. Beklenti 119 milyon USD’ydi. MicroStrategy CEO'su Phong Le. yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

“Kurumsal iş zekası platformumuzun dayanıklılığı ve mevcut müşteri tabanımızın derinliği, 2023'ün ilk çeyreğinde toplam gelirdeki büyümenin itici gücü olmaya devam etti. Dijital varlık ortamı olgunlaşmaya devam ederken bitcoin stratejimize olan inanç güçlü kalmaya devam ediyor. Ayrıca, MicroStrategy One platformumuzun rekabetçi avantajlarını sergileyen ve MicroStrategy'yi geleceğe taşıyacak ürün inovasyonunun temel alanlarını vurgulayan yüz yüze MicroStrategy World'e geri döndüğümüz için son derece heyecanlıyız…”

MicroStrategy Finans Direktörü Andrew Kang ise şu şekilde değerlendirmede bulundu:

“Birinci çeyrekte, Bitcoin destekli kredimizi tamamen geri ödeyerek kaldıracı azaltarak sermaye yapımızı güçlendirdik. Ayrıca bu çeyrekte 7.500 Bitcoin ekleyerek toplamda 140.000 Bitcoin'e ulaştık ve bilançomuzu stratejik olarak yönetmeye devam ettik…”

MicroStrategy, 24 Mart-4 Nisan arasında 29,3 milyon USD karşılığında 28,016 USD maliyetle 1.045 Bitcoin (BTC) daha satın aldığını duyurmuş, MicroStrategy’nin elindeki toplam Bitcoin (BTC) rezervi 140.000’e yükselmişti.