MicroStrategy Kurucu Ortağı Saylor, Arjantin İçin Bitcoin’in Önemini Vurguladı

ABD merkezli yazılım şirketi MicroStrategy’nin Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Michael Saylor, mali krizin eşiğindeki Arjantinliler için Bitcoin'in önemini vurguladı. Saylor, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda Arjantin’de yaşıyorsanız, Bitcoin'e ihtiyacınız var" ifadesini kullandı. Saylor'un Tweeti, zorlu ekonomik iklimle karşı karşıya olan Arjantinliler için Bitcoin'in enflasyona ve finansal istikrarsızlığa karşı bir koruma sağlama potansiyelini vurguluyor.

Reuters'in haberine göre Arjantin'in ekonomik durumu, yükselen enflasyon oranlarının yaşam maliyetini etkilemesi ve yoksulluğu artırmasıyla birlikte kötüleşiyor. Ülke ayrıca soya, mısır ve buğday mahsullerini önemli ölçüde etkileyen tarihinin en kötü kuraklıklarından biriyle mücadele ediyor. Nitekim bu durum azalan ihracat rakamları milyarlarca dolarlık ekonomik kayba yol açmıştır.

Ülkede yaşanan ekonomik istikrarsızlık kripto paraların benimsenmesini her geçen gün artırırken ülkedeki birçok stadyum, otoyollardaki panolar, otobüsler kripto para borsalarının reklamlarıyla dolup taşıyor. Öte yandan 150 ülkede faaliyet gösteren bir bordro şirketi olan Deel'e göre, ülkede kripto para birimiyle ödeme alan çalışanların oranı başka hiçbir yerde olmadığı kadar yüksek seviyede görünüyor. Bu durumu tetikleyen faktörün ise şirketlerin ücretlerin  %20'si kadarını ayni olarak ödemesine izin veren yerel bir yasa olduğu belirtiliyor.