Microsoft, Canton Network'ü Başlatmak İçin Harekete Geçti

Microsoft, yeni bir gizlilik özellikli blokzincir ağı aracılığıyla finans piyasalarında birlikte çalışabilirliği geliştirmek isteyen birkaç küresel teknoloji ve finans şirketi arasında yer alıyor. Salı günü yapılan bir basın açıklamasında paylaşılan ayrıntılara göre, kurumsal odaklı blokzincir Canton Network olarak adlandırılıyor. Canton Network katılımcıları temmuz ayından itibaren platformun birlikte çalışabilirlik özelliklerini test edecek. Kullanıcılar, hızlı zincirler arası mutabakat, gizlilik ve güvenlik ile birden fazla akıllı sözleşmede atomik işlemler gerçekleştirebilecekler. Proje, blokzinciri teknolojisinin gücünden yararlanmanın yanı sıra, finans sektöründe Web3 ve yapay zekanın entegrasyonunu da geliştirmeye çalışacak.

Coinjournal’ın haberine göre Canton Network konsorsiyumunda kripto varlık platformu Digital Asset, yatırım bankacılığı sağlayıcıları BNP Paribas ve Goldman Sachs ile denetim devi Deloitte yer alıyor. Diğer ortaklar arasında ise Cboe Global Markets, Cumberland, Deutsche Börse Group, EquiLend, Moody's ve Paxos yer alıyor.

Microsoft Yapay Zeka ve Gelişen Teknolojiler, İş Geliştirme Genel Müdürü Rashmi Misra konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Canton Network'ün destekleyici ortağı olmaktan heyecan duyuyoruz. Finans topluluğunun Azure üzerinde bulut özellikli Web3 uygulamaları oluşturmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı olurken, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve geliştiricilerin benimsemesini sağlamak için yapay zekanın gücünden yararlanmayı dört gözle bekliyoruz."