Mike Novogratz Bitcoin Fiyatını 100.000 Dolara Götürecek Gelişmeleri Açıkladı

Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) 100.000 dolara ulaşmasını sağlayabilecek gelişmeleri sıraladı. Mart ayında 74.000 dolara yaklaşıp rekor kıran Bitcoin, verilere göre son 24 saatte %3,2 artarak 71.100 doların üstüne çıktı.

Novogratz, ABD’deki yasal belirsizliklerin yavaş yavaş giderilmeye başladığını belirtti ve başkentte kripto mevzuatının gerekliliği konusunda prensipte anlaşmaya varıldığını vurguladı. Temsilciler Meclisi ve Senato, SEC’in finans kurumlarının kripto para tutmasını zorlaştıran SAB 121 kodlu bildirisini geri çevirdi, ancak bu karar Başkan Biden tarafından veto edildi. Novogratz’e göre, bu bildirinin ilerleyen dönemde iptal edilmesi, Bank of New York gibi büyük bankaların kripto para saklama hizmeti sunmasını sağlayabilir. Temsilciler Meclisi ayrıca geçen ay 21. yüzyılda Finansal İnovasyon ve Teknoloji Kanun Teklifi’ni onayladı ve Novogratz’e göre, bu yasanın kabul edilmesi, Citibank gibi büyük finans kurumlarının kripto para ticareti yapmasının önünü açacak.

ABD’deki yasal düzenlemelerin değişimini “Bir zamanlar tersten esen rüzgar, şimdi arkadan esmeye başladı” şeklinde yorumlayan Novogratz, kripto mevzuatının netleşmesi ve kripto para satın alan kurumların artmasıyla birlikte fiyatların yükseleceğini öngördü. Novogratz, “Önümüzdeki hafta 73.000 dolar seviyesini aşarsak, bu yılı 100.000 dolar ya da daha yüksek bir seviyede kapatabiliriz” dedi.