Minteo, 4.3 milyon USD’lik Tohum Turunun Tamamlandığını Duyurdu

Latin Amerika merkezli bir NFT pazaryeri olan Minteo, 4.3 milyon USD’lik tohum turunun tamamlandığını duyurdu. Tura katılan yatırımcılar arasında Fabric Ventures, Dune Ventures, CMT Digital, OpenSea Ventures, Impatient VC, Susquehanna Private Equity Investments, SevenX Ventures, FJ Labs, Big Brain Holdings, G20 Ventures, Zero Knowledge, Alliance DAO, AngelDAO ve birkaç önde gelen melek yatırımcı yer alıyor.

Minteo, Latin Amerika merkezli sanatçıların, koleksiyoncuların, oyuncuların, markaların ve diğer topluluk üyelerinin dijital sanat, koleksiyon ve diğer dijital varlıkları küresel bir pazarda satın almalarını, satmalarını ve takas etmelerini sağlayacak.

Minteo, yerel ödeme yöntemlerini içeren benzersiz, kullanıcı dostu platformu aracılığıyla 25 milyar USD’lik NFT pazarını (DappRadar), henüz yaygın bir NFT benimseme deneyimi yaşamamış bir bölge olan Latin Amerika'ya getirmeyi hedefliyor.

Kurucu Ortak ve İcra Kurulu Başkanı Santiago Rodriguez'e göre Minteo, NFT'ler aracılığıyla milyonlarca kullanıcıyı Web3'e dahil etmek istiyor.

Rodriguez konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

"Latin Amerikalılar sanatı, müziği, dans etmeyi ve sosyalleşmeyi seviyor. Bu, toplumumuzun dokusuna işlemiş durumda… Minteo'nun NFT platformu sayesinde Latin Amerikalılar artık kültürümüzün bu inanılmaz yönlerini kutlayabilecekler. Bölgenin Web3'ün daha fazla benimsenmesi için hazır olduğuna ve bunun pek çok yaratıcı ve topluluk için yaratacağı net etkinin hayat değiştirici olacağına gerçekten inanıyoruz."