Mississippi Senatosu Kripto Para Madenciliğini Yasallaştıracak Tasarıyı Kabul Etti

ABD’de Mississippi dijital varlık madenciliği tasarısı Senatör Josh Harkins tarafından meclise sunulmuştu. Müzakerelerin ardından, Mississippi Senatosu milletvekilleri, eyalette kripto para madenciliğini yasallaştırmak için gereken yasa tasarısını kabul etti.

Kabul edilen yasa tasarısına göre "Mississippi Eyaletinde evde dijital varlık madenciliği amacıyla bir node çalıştırmak" ve "dijital varlık madenciliği işi yürütmek" yasal hale gelecek. Ayrıca madencilerin teçhizatlarını herhangi bir ayrımcılık olmaksızın endüstriyel alanlarda kurmalarına izin verilecek.

Çin'in madencilik faaliyetlerini yasaklaması, ABD'deki Bitcoin madencilerinin yoğunlaşmasını hızlandırmaya yardımcı olmuştu.

Kripto para karşıtı Senatör Elizabeth Warren liderliğindeki bazı ABD milletvekilleri ERCOT'un Teksas'taki Bitcoin madencilerine verdiği desteğin soruşturulmasını talep ediyor. Bu çerçevede Senatör Elizabeth Warren liderliğindeki bir grup ABD milletvekili, geçtiğimiz aylarda Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi'nden (ERCOT) yaklaşık 30 kripto para madencilik şirketine ev sahipliği yapan Teksas'taki Bitcoin madencileri hakkında operasyonel ve finansal bilgi sağlamasını istemişti. Söz konusu milletvekilleri, ERCOT CEO'su Pablo Vegas'a hitaben yazılan bir mektupta "ucuz işgücü ve laissez-faire düzenlemesinin" kripto para madencilerinin Teksas'a akın etmesine yol açtığını ve burayı " kuralsızlaştırılmış güvenli bir liman" haline getirdiğini iddia etmişlerdi. Milletvekilleri ayrıca madenciler tarafından artan enerji talebinin, şebekeyi Şubat 2021'de birçok kişinin ölümüne neden olan elektrik kesintisine benzer bir çöküşe maruz bırakabileceği konusunda uyarmıştı.