Mithril Token (MITH)-banner-imageKoin İncelemeleri

Mithril Token (MITH)

Projenin Adı: Mithril Token

Projenin Belirteci: MITH

Projenin İnternet Sitesi: https://mith.io/en-US

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/MithrilOfficial

Projenin İzahname Adresi: https://whitepaper.io/document/36/mithril-whitepaper


A. Mithril Token Nedir?

Son yıllarda sosyal medya sadece bir platform olmaktan çıkıp kullanıcıların günlük hayatlarının bir parçası haline geldi. Sosyal medya pazarlaması, sosyal medya kullanıcılarının aktif katılımı nedeniyle hızla popülerlik kazandı. Bu popülerlik ile birlikte blokzincir dünyası da buna ayak uydurmuştur. Sosyal ağ içerikleri ile ilgili kripto paralar piyasaya çıkarılmıştır. Mithril, blokzincirdeki tek sosyal medya dijital varlığı değildir. Steem Coin de Mithril gibi, protokolü kullanıcılarına ağdaki değerlerine göre bir kazanç fırsatı sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Mithril, Ethereum ağı üzerinde olan merkeziyetsiz bir sosyal medya platformudur. Mithril, sosyal medya üzerinde içerik oluşturan kişilere ödül vermek amacıyla yeni ya da mevcut sosyal medya ağlarına entegre olacak bir ağ oluşturarak ona katkı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Geliştirilen bu duruma da “Sosyal Madencilik” adı verilmiştir. 2018 yılında piyasaya çıkan Mithril’in yerel tokenı MITH olarak adlandırılmaktadır.

Mithril ekosisteminin en önemli parçası yeni bir kavram olan “Sosyal Madencilik”tir. Kullanıcılar ağ üzerinde değerli, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik üretirken, Sosyal Madencilik yoluyla MITH kazanmaktadırlar. Daha fazla madencilik ödülü olan MITH kazanmak için kullanıcıların platforma ağ değeri yüksek içerik üretmesi gerekmektedir.


B.Mithril Token Neler Sunmaktadır?

Mithril, sosyal medya platformunda üretilen içeriklere göre kullanıcıların ödül almasını sağlamaktadır. Kullanıcıların Sosyal Madencilik yapabilmeleri için Mithril platformunda içerik üretip paylaşmaları gerekmektedir. Kullanıcılar içerik ürettikten sonra MITH token kazanarak platform ile etkileşime geçebilirler. Ethereum ERC20 standardını destekleyen herhangi bir cüzdanda MITH tokenlarınızı saklayabilirsiniz.

MITH, insanların fotoğraflarını paylaştığı Instagram'a benzer bir platform türü olarak LIT’i çıkardı. Genç nesil sosyal medya kullanıcıları, kripto olarak ihtiyaçlarını karşılayan bir platform arayışındadır. Genel olarak beklentileri, anlık mesajlaşma, hikaye paylaşımı ve yeni arkadaşların keşfi gibi öğelerdir. LIT bu özellikleri karşılamayı amaçlamaktadır. Kullanıcılar, LIT Stories'i kullanarak hikayelerini paylaşıp, hikayelerinin ağ üzerindeki etkisine göre MITH ile ödül almaktadırlar. Elde edeceğiniz MITH tokenları ise algoritmaya göre değişiklik göstermektedir. Algoritma sizin ne kadar beğeni ve paylaşım aldığınız gibi kriterlere bakar. LIT Stories, diğer platformlardaki hikayelere benzer, kaybolmadan önce 24 saat görünür. LIT, MITH'in Sosyal Madenciliğinin kullanıcıları kişisel katkılarından dolayı ödüllendirmesini sağlamaktadır. LIT, büyük sosyal ağlara sorunsuz bir şekilde entegre olmuştur, kullanıcıların kişisel içeriklerinden daha kolay para kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Kullanıcılar MITH’lerini sosyal medya platformları, premium içerik kanalları ve canlı yayın uygulamaları gibi uygulamalara harcayabilmektedirler.


C.Mithril Token Teknolojisi

Mithril kullanıcı tabanı ve ağ kısmı büyüdükçe Mithril'in ağ değeri artırmaktadır. Tüm Sosyal Madencilik işlemleri, Ethereum ERC20 ile doğrulanıp, güvence altına alınmaktadır. Tüm işlemler, Ethereum blokzincirinde izlenebilmekte ve doğrulanabilmektedir.

LIT, MITH token ile tam olarak entegre olacak şekilde geliştirildi ve Mithril'in ağ değerini oluşturmak ve büyütmek için üç aşamalı bir planda gerçekleşmektedir;

  1. Mithril platformu için ağ ve kullanıcı benimsemesinin teşvik edilmesi. Örneğin, kullanıcılar Mithril ile entegre olan sosyal medya hesaplarında içerik paylaştıkça ödül kazanıyor.

  2. Kullanıcılar ve ortaklar için bir ödül ve fayda sistemi geliştirilmesi.

  3. Kullanıcıların MITH harcaması için mobil cüzdanların etkinleştirmesi.

LIT, merkezi olmayan bir katılımcı modelinin bulunduğunu, ağ değerini gösteren öncü platform olarak hizmet vermektedir. Gelecekteki dijital ve sosyal medya ağları için ise temel taşı görevi görmektedir. Mithril ekibi, Mithril ekosistemini ortağı olduğu sosyal medya platformlarına entegre etmeye ve kullanıcılarını Mithril ağına getirmeye yardımcı olmak amacı ile geliştirmişlerdir.

Mithril Vault, her kullanıcı ve ortak platformunun Mithril'lerini yönetmesi, güvenliğini sağlaması ve harcaması için kullanımı kolay bir işlem sistemidir. Cüzdan görevi gören ve kripto paraların birbirlerine (MITH/ETH, MITH/BTC) dönüştürülmesini sağlayan bir programdır. Sosyal medyayla ilgilenen kişilerin kriptoyu benimsemesini sağlanmasında etkili bir yöntemdir.

MITH1.png


D.Mithril Token Ekip ve Şirket

Mithril, Sora Ventures, Pantera Capital, QTUM Foundation, AMIS, Mr.Block ve Blockstate'den danışmanlarla birlikte Jeffrey Huang ve 17 Media'nın arkasındaki ekip tarafından kuruldu. Jeffrey Huang, diğer adıyla March Big Brother, Tayvan merkezli bir Tayvan-Amerikan müzik, eğlence ve teknoloji endüstrisi lideridir. Asya'da 1 numaralı canlı video akış uygulaması olan 17 Media mobil uygulamasını çıkarmıştır. Bu mobil uygulama ile hızla Tayvan, Malezya, Hong Kong, Singapur ve Endonezya'da en popüler uygulama haline gelmiştir.


E.Mithril Token Dijital Varlık Ekonomisi

Mithril Ethereum ağı üzerinde olan merkezi olmayan sosyal medya tokenıdır. Toplam arzı 1.000.000.000 MITH olan Mithril’in şu an dolaşımdaki arzı 1.000.000.000 MITH’dir. Toplam arzın %35’i kullanıcıları teşvik etme amaçlı ödül olarak verilmektedir. Diğer %35’lik kısım kurucular ve ekip için ayrılırken, kalan %30’luk kısım ise yatırımcılar için ayrılmıştır.


F.Mithril Token İş Birlikleri

Mithril, SWAG Diamond ile Mart 2019’da iş birliği gerçekleştirdi. SWAG Diamonds için MITH'i ödeme yöntemi olarak kabul ettiler.

17LIVE entertainment canlı yayın platformu ile 2019 yılı Mart ayında iş birliği gerçekleştirdi. 17LIVE canlı akış hediye puanları için bir ödeme seçeneği olarak MITH'i kabul etti.

Ağustos 2019’da Kore’de bulunan ünlü DeCentre restoran işletmesi ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu restoran blokzincir meraklılarının buluştuğu bir işletme olup gelen misafirler ödemelerini MITH ile yapabilmektedirler.

Mithril, Lottery2win ile Şubat 2020’de iş birliği gerçekleştirmiştir. Kullanıcılar, blokzincir oyun platformu olan Lottery2win üzerinden MITH ile piyango oyunu oynayabilirler.

INST.RECYCLE ile Mithril Şubat 2018’de iş birliği yapmıştır. Tayvan'ın en büyük tanınmış eski ve ikinci el giyim perakendecisi olan INST.RECYCLE, ödeme yöntemi olarak Mithril ile anlaşma sağlamıştır.

2019 Mart tarihinde Asya’nın en büyük Accupass etkinlik bilet satış platformu ile Mithril iş birliği gerçekleştirmiştir.


G.Mithril Token Değerlendirme

Mithril, MITH gelişen dünyada sosyal medya çevresinde kapsamlı bir ekosistem inşa etmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, Mithril madenciliği yoluyla MITH kazanıyor ve varlıklarını kolayca yönetebiliyor. Sosyal Madencilik, içerikten para kazanmayı amaçlar ve tüm içeriğe katkıda bulunanları MITH ile ödüllendiren bir konsepttir. Kullanıcılar, içerik oluşturup yükleyerek ve sosyal madenciliği destekleyen platformlarda diğer kullanıcılarla etkileşim kurarak MITH kazanabilirler. Kazandıkları bu MITH tokenleri ister cüzdanlarında saklayabilir isterlerse MITH token kabul gören yerlerde ödeme yöntemi olarak kullanabilirler. Genel olarak, teknoloji ve hızla gelişen dünyada sosyal medya için yapılan bu token blokzincir dünyasının benimsenmesi için oldukça iyi bir projedir. Özellikle sosyal medya ile ilgilenen kişiler için oldukça avantajlı bir uygulama olma çabası içerisindedir. Sosyal medyanın ve sosyal medya platformlarının giderek daha önemli olduğu günümüz dünyasında Mithril’in gelecekte çok daha büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olma olasılığı oldukça yüksektir.