Mobox (MBOX)-banner-imageKoin İncelemeleri

Mobox (MBOX)

Projenin Adı: MOBOX

Projenin Belirteci: MBOX

Projenin İnternet Sitesi: https://www.mobox.io

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/MOBOX_Official

Projenin İzahname Adresi: https://faqen.mobox.io/


A. MOBOX (MBOX) Nedir?

MOBOX, kullanıcılarını katılımları ve etkileşimleri için ödüllendirerek güçlendiren bir GameFi (Kullanıcıların oyun oynayarak kazanmalarına olanak sağlayan, merkeziyetsiz finans oyun platformu) platformudur. MOBOX Platformu, oyun eşsiz tokenleri (NFT) ile yield farming’i birleştirerek oynadıkça kazan ekosistemi oluşturmaktadır. MOBOX’un GameFi altyapısı, gelişen merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi üzerine kuruludur ve onu benzersiz NFT’ler aracılığıyla oyunla birleştirir.


B. MOBOX (MBOX) Neler Sunmaktadır?

BSC blokzincirini kullanan MOBOX, eşsiz tokenler (NFT) için çapraz zincir ve çapraz platform işlevselliğini birleştirerek gerçek NFT çalışabilirliğini gösterir. MBOX ise MOBOX Protokolünün yerel hizmet tokenidir. MBOX aşağıda yer alan işlemler için kullanılmaktadır;

  • NFT oyun platformu aracılığıyla transfer işlemlerini işlemek

  • Platform bonusları ve teşvikler için kripto paraları sisteme kilitlemek

  • Yönetim oyları ile kaynakların nasıl tahsis edildiğini belirlemek

MOBOX Protokolü’nün Metaverse evreni olan, MOMOverse evreni, geliştiricilerin, oyuncuların ve kullanıcıların ödüllendirildiği, koleksiyoncuların tek bir dünyada bir araya geldiği bir ekosistemdir. MOBOX ekosistemindeki yerel NFT'lere MOMO adı verilir. Oyuncular, oyun içerisinde kazandıkları NFT’leri oyun içi satın almalarda kullanabilirler. NFT birlikte çalışabilirliğine odaklanarak, varlıklar aynı anda birden fazla oyunda kullanılabilmekte ve yepyeni bir eğlence dünyası yaratmaktadır. MOBOX MOMOverse NFT’leri;

  • Oyun içerisinde yer alan “Blind Box”ların anahtarlar ile açılmasıyla elde ediliyor.

  • MOMOverse NFT’lerini akıllı kontratlara kilitleyen kullanıcılar MBOX token kazanabilirler.

  • MOBOX NFT Pazar yerinde alım satımları yapılabilir.

  • MOBOX platformunda yer alan tüm oyunlarda kullanılabilirler.

  • Nadirliklerine göre sıralanırlar.


C. MOBOX (MBOX) Teknolojisi

MOBOX ekosistemi, ücretsiz oyun konseptinden ödün vermeden oynayarak kazanma potansiyelini teşvik etmek için tasarlanmıştır. DeFi, blokzincir oyunları ve NFT'lerin birleşimi, her düzeyden kripto varlık meraklıları için benzersiz fırsatlar sunmaktadır. Çeşitli oyunlar aracılığıyla MBOX tokenları kazanmak diğer oyunlara göre daha kolaydır. Ücretsiz bir oyun modelinin, kazanmak için oyunla birleştirilmiş olması ilgi çekicidir. Benzer oyun modelleri genellikle önceden bir yatırım gerektirirken, MOBOX farklı bir yaklaşım benimseyerek ulaşılabilir bir ekosistem yaratmaktadır. Skor tablosunda yer alan kullanıcılar, herhangi bir para harcamadan daha fazla MBOX tokenı kazanabilmektedir.

Stabil koinler ya da LP Tokenlar.png

MOBOX platformunu oluşturan üç ana bileşen:

NFT pazarı: MOMO NFT'lerini diğer ekosistem katılımcılarıyla ve diğer ekosistem katılımcılarıyla takas etmek, kiralamak ve ödünç vermek için tamamen merkezi olmayan pazar yeri sunmaktadır.

NFT oluşturucu: ERC721 standardını kullanarak MOMO NFT'ler oluşturmak isteyen kullanıcılar için kullanışlı bir araçlar sunmaktadır.

Oyun yaratıcısı: MBOX platformunda oyunları başlatmak ve yayınlamak için bir API koleksiyonu sunmaktadır. Ayrıca geliştiriciler, MBOX tokenlarını ve MOMO NFT'lerini oyunlarına kolaylıkla dahil edebilmektedir.

MOMO NFT (1).png


D. MOBOX (MBOX) Ekip ve Şirket

MOBOX'un kurucuları 2018'den beri Dapp (Merkezi olmayan uygulamalar) alanında çalıştıkları bilinmektedir. Akıllı sözleşmeleri kodlama konusunda zengin bir deneyime sahip olan ekip, Dapp'lerinde 4 milyar doları aşmıştır. MOBOX, uluslararası bir ekiple dünya çapında topluluklar yaratmıştır.


E. MOBOX (MBOX) Dijital Varlık Ekonomisi

MOBOX, Binance Smart Chain üzerinde geliştirilen, merkeziyetsiz oyun ekosisteminde (GameFi) yer alan bir tokendir. Maksimum arzı 1 milyar MBOX olan MOBOX şu an dolaşımdaki arzı 79,853,075.89 MBOX’tır. Lansman için ön satış veya özel satış yapılmamıştır. Token ekonomisine baktığımızda 1 yıllık planlamalarda, %51’lik kısım topluluk için ayrılırken, %21’lik kısım bonuslar için ayrılmıştır. Geriye kalan %20’lık kısım MOBOX Ekibi için, %8’lik kısım ise stratejik iş birlikleri için ayrılmıştır.


F. MOBOX (MBOX) Değerlendirmesi

MOBOX Protokolü, kullanıcılarına katılımları ve etkileşimleri için ödüllendirerek güçlendiren bir merkeziyetsiz oyun platformudur. Oynadıkça kazan özelliği ile kullanıcıların kazandıkları NFT’leri ekosistem içerisinde kullanabilme imkânı veren MOBOX, yield farming DeFi’yi NFT’lerle birleştirmeyi ve devasa bir oyna-kazan ekosistemi inşa etmeyi amaçlıyor. MOBOX, Binance ekosistemiyle entegre olan ilk Metaverse projesi olacak MOMOverse'i oluşturmuştur. Bu özelliği sayesinde MOBOX, Binance ekosisteminde yer alan diğer GameFi projelerinden ayrışmaktadır.