MoneyGram ve Coinme, ABD’de Nakit Parayla Bitcoin Alınmasını Sağlayacak

MoneyGram, ATM sağlayıcısı Coinme ile insanların ABD'de Bitcoin satın alabilecekleri fiziksel konumların sayısını neredeyse ikiye katlayacak bir iş birliği duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre MoneyGram'ın Bitcoin hizmeti bu aydan başlayarak yaklaşık 12.000 konuma, ardından Haziran ayında 5.000 konuma eklenecek. Bitcoin'in MoneyGram kiosklarına gelmesi, daha fazla insanın kripto para birimini nakit karşılığında alıp satmasına izin verecek.

Coinme CEO'su Neil Bergquist'e göre böyle bir hizmet için çok talep var. Yaptığı bir röportajda Bergquist, milyonlarca Amerikalının yalnızca nakit olarak işlem yapmayı tercih ettiğini veya geleneksel finans kuruluşlarına çeşitli nedenlerden dolayı erişemediklerini belirtti. Coinme'nin halihazırda yaklaşık 20.000 Bitcoin ATM'si zaten bulunuyor. Şimdi, çoğu WalMart mağazalarında bulunan MoneyGram kiosklarının da eklenmesiyle, bu popülasyonlar için kriptoya daha kolay erişim sağlanmakla kalmayacak, aynı zamanda teknoloji meraklısı olmayanlara da Bitcoin satın almaları için bir yol sunacak.

MoneyGram CEO'su Alex Holmes yaptığı bir açıklamada şunları dile getirdi:

“Bu yenilikçi iş birliği, işimizi tamamen yeni bir müşteri segmentine açıyor çünkü Coinme ile Bitcoin'i yerel itibari para birimine bağlamak için bir köprü kurarak “kriptodan nakde” modeline öncülük eden ilk şirketiz.”