Moon, Lightning Network’ü Kullanarak E-Ticaret Sitelerinde Visa Kartı ile Bitcoin Alımlarını Başlattı

Bitcoin'e yönelik yeni bir girişim ​​olan Moon, kullanıcılarının ABD merkezli Visa kullanımı mümkün olan herhangi bir e-ticaret sitesinde Lightning Network'ü kullanarak günlük ürün ve hizmetleri satın almaları için yeni bir ödeme seçeneğini ortaya çıkardı.

Moon tarayıcı uzantısının son özelliği ile kullanıcılar, Bitcoin'in Lightning Network'ünü kullanarak 2. katman uzantı üzerinden aldıkları bir Visa ön ödemeli kart ile satın alma işlemleri için ödeme yapabilecek. Tarayıcı uzantısı, kullanıcının herhangi bir Lightning cüzdanından ödediği bir Lightning faturası oluşturacak ve daha sonra alışveriş sepetindeki ürünlerin ödemesini yapmak için kart kullanılabilecek. Bu kartlar yalnızca bir kez kullanılabilecek ve hiçbir ücreti olmayacak.

Moon CEO’su ve kurucusu Ken Kruger, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Moon'u geliştirmek için Visa Fintech ekibi ve ortaklarıyla birlikte çalışıyoruz. Satıcıların büyük bir çoğunluğu Bitcoin ödemelerini kabul etmiyor ve Visa ise her yerde geçiyor. Bu nedenle Visa ağı üzerinden ödeme göndermek en iyi seçenektir. Visa, Moon’un Bitcoin ödeme çözümünü piyasaya sürmek için Visa ağına erişimi, birinci sınıf bir uzmanlığı ve harika finansal ortaklarını sağladı.”

Walmart.com da bir ürünün, Lightning Network kullanılarak Moon üzerinden Bitcoin ile ödenmesini buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.