Morgan Stanley, Varlık Yönetimi Müşterileri İçin Bitcoin Fonlarına Erişim Sunacak

Dün (17 Mart Çarşamba günü) yapılan bir duyuruya göre Morgan Stanley, akredite varlık yönetimi müşterilerine en az bir Bitcoin ile ilgili fona erişim sunmaya başlayacağını açıkladı.

Varlık yönetimi biriminin, müşteri varlıklarında yaklaşık 4 trilyon ABD doları yöneten 16.000 danışmana sahip olduğu banka devi, müşterilere NYDIG veya Galaxy Digital tarafından işletilen fonlara erişim sunabilecek. Galaxy Bitcoin Fund LP ve Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP için minimum yatırım sırasıyla 25.000 dolar ve 5 milyon dolar olacak. FS NYDIG Select Fund için ise minimum 25.000 dolarlık yatırım yapılabilecek. Fakat, Morgan Stanley, yalnızca bankada en az 2 milyon dolar bulunduran müşterilere bu erişimi sağlayacak.

Morgan Stanley, varlık yönetimi birimi aracılığıyla, “gelişmekte olan bir yatırım yapılabilir varlık sınıfı” olarak kripto para birimi durumunu özetleyen bir not yayınladı. Özellikle yatırımcıların, kripto para sahipliği yoluyla doğrudan risk elde etmek yerine halka açık ürünlere bakmaları gerektiğini öne sürdü:

“Riske maruz kalmaya hazır olan nitelikli yatırımcılar için, halka açık ürünlerle başlamayı öneriyoruz. Tercihen çok varlıklı ürünler ve potansiyel olarak büyüme fırsatlarına, blokzincir ekosisteminde bir risk sermayesi ve özel sermaye yatırımı yoluyla erişmeyi öneriyoruz.”