Mt.Gox, 137 Bin Bitcoin’i Mağdur Olan Kullanıcılarına Geri Veriyor

Kripto para ekosisteminin en büyük hack olaylarından olarak nitelendirilen Mt.Gox etkileri devam etmekte. Mt. Gox borsasından sorumlu hukuk bürosu 6 Temmuz 2022 tarihinde 8 yıllık bir bekleyişin ardından hack saldırısı sonucunda mağdur olan kullanıcıların ödüllendirileceği açıklandı. Bu da milyonlarca euroluk kripto paranın iade edileceği anlamına geliyor. Toplamda 137 bin Bitcoin’inin (3.2 milyar dolar) iade edileceği yetkililer tarafından bildirildi. Bununla birlikte yatırımcılar iade aldıkları Bitcoinleri toplu halde satmaya karar verirse bazı görüşlere göre piyasa düzeyinde Bitcoin fiyatı olumsuz etkilenebilir. Şu an için 137 bin Bitcoin’in iade tarihi Ağustos ayının sonu olarak açıklandı.

Ek bilgi olarak borsanın hack saldırısına uğradığı tarihte kullanıcılara ait Bitcoin’in alış fiyatının ortalama olarak 200 ile 800 dolar seviyelerinde olduğu söylenebilir.


Neler Olmuştu?

2010 yılında faaliyet göstermeye başlayan kripto para alım satım platformu Mt.Gox, Asya bölgesinin en çok tercih edilen platformu konumundaydı. 2014 yılında bir hack saldırısına uğradı. Hack saldırısı sonucunda 24.000 kullanıcıya ait 850 bin Bitcoin çalındı ve platform iflas ettiğini açıklayarak kapandı.