MyNeighborAlice (ALICE) Neden Düştü?- 11.10.2022

MyNeighborAlice sanal adalar satın alabileceğiniz ve üzerine yapılar inşa edebileceğiniz bir çevrimiçi oyundur. Oyun kapsamında yeni oyun içi eşyalar toplanabilir ya da üretilebilir. Oyun içi eşyaların NFT olarak satılabilme imkanını sağlayan ALICE aynı zamanda oyun yapısı hakkında kararlar alınabilmesini sağlayan bir DAO yapısı sunmaktadır. ALICE ile blokzincir ekosisteminin tüm oyunculara ulaşması hedeflenmektedir.

MyNeighborAlice, oyunlarıyla tanınan interaktif bir oyun stüdyosu olan Antler Interactive'in ana yapısıdır. Oyunu yeni bir niteliksel düzeye getirmek için Alice Antler İnteraktif Chromia platformundan yararlanarak gelişmiş blokzincir ve oyun içi DeFi özelliklerini etkinleştirmektedir.Örneğin, MyNeighborAlice, NFT'ler ile teminatlandırma ve geri alımlar gibi DeFi özelliklerine de sahiptir. Oyun platformunun arsa satışlarından, gelirler elde etmektedir.

MyNeighborAlice oyunu ücretsizdir ancak oyun içerisinde, oyun geliştikçe satın almalar mevcuttur. Oyun, hayvanların ve insanların bir ada kompleksinde oyuncu tarafından geliştirilmesi ile ilerliyor. Bu çiftçilik oyununda, belirli oyun içi varlıklara veya NFT'lere erişim, oyuncunun biriktirdiği deneyim puanlarına dayalı olarak gelişiyor. Oyuncu "nadir" bir oyun içi varlığa ulaştığında, onu olduğu gibi saklayabilir veya ALICE tokenı elde etmek için satmayı seçebilir.

Son 24 saatte kripto para piyasasında önemli düşüşler gözlemlendi. Nitekim son 24 saatte birçok kripto para birimi aşağı yönlü hareket etti. Bunlardan bir tanesi de MyNeighborAlice (ALICE) oldu. ALICE son 24 saatte %6.56’lık düşüşle birlikte 30.084 TL’den işlem görüyor. Kripto para piyasasının genel durağanlığı, Metaverse ve NFT'lere yönelik ilginin son zamanlarda azalması gibi faktörlerden ALICE de olumsuz etkilendi diyebiliriz. Teknik analiz kaynaklı faktörlerde birlikte ALICE’e yükseliş ivmesi kazandırabilecek son günlerde duyurusu yapılan herhangi bir geliştirme, haber akışının da görülmemesi bu düşüşe etki etmiş olabilir.