National Research Group Anketi: Katılımcılar NFT’lere İlişkin Sıkı Düzenlemelere İhtiyaç Duyuyor

National Research Group (NRG) tarafından yayımlanan bir araştırma raporu, sporseverlerin NFT'lere dair ne düşündüklerini ortaya çıkardı.

Haziran 2022'de NFT satışları son bir yılın en düşük seviyesine inerken NRG; Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya ve Brezilya'da 3.250 sporseverle NFT’lere ilişkin bir anket yaptı.

Yapılan anketin ardından yayımlanan araştırma raporunda, para kaybetme veya dolandırılma korkusunun NFT satın alma konusundaki en büyük caydırıcı etkenlerden olduğu belirtildi.

Katılımcıların sadece %15'i NFT pazar yerlerine tam güven duyarken, %30'u bu pazar yerlerine ya hiç güven duymadıklarını ya da çok az güven duyduğunu belirtti.

Anketin yapıldığı tüm ülkelerdeki katılımcıların NFT’lere ilişkin daha sıkı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir oldular.

ABD, Birleşik Krallık, Japonya ve Brezilya genelinde sporseverlerin %58'i NFT'ler hakkında belli bir düzeyde bilgi sahibi olduğunu düşündüklerini söyledi. Ayrıca, katılımcıların %54'ü NFT'lerin favori spor branşlarını pozitif yönde etkilediğine inandığını belirtti.