Nebraska Senatörü, Devlet Bankalarının Kripto Parayı Ellerinde Tutmasına İzin Veren Tasarıları Tanıttı

Bir Nebraska eyaleti senatörü, devletinin FinTech firmaları için bir sonraki düzenleyici güvenli bölge haline gelebileceğini gösteren yeni bir kripto dostu mevzuat önerdi.

Sadece iki hafta önce yemin eden Cumhuriyetçi Mike Flood, 21 Ocak tarihinde, Eyaletin 107. Yasama Meclisine Dijital Varlıklarda İşlemler ve Nebraska Finansal Yenilikler Kabulü Yasasını tanıttı.

İki yasa tasarısı, Nebraska'nın “tüzük, operasyon, denetim ve düzenleme” sağlayacağı dijital varlıklarla ilgilenen finans kurumları oluşturmanın yanı sıra, dijital varlıkları saklayabilmeleri için devlet bankalarına yönergeler ortaya koyuyor. Bu durum, yerel mahkemelere "dijital varlıklarla ilgili hem hukuk hem de eşitlik açısından" iddiaları görme yetkisi verecektir.

Önerilen tasarılar aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki büyük bankaların kripto kullanan işletmelere ve bireysel müşterilere karşı ayrımcılık yapma sorununu ele almayı hedefliyor. İkinci tasarının belirttiğine göre;

"Dijital para birimi ve diğer dijital varlıkların artan kullanımı da dahil olmak üzere blokzincir ve dijital defter teknolojisindeki hızlı yenilik, birçok blokzincir yenilikçisinin ve tüketicinin güvenilir bankacılık hizmetlerine erişememesine neden olmuş, pazardaki blokzincir hizmetlerinin ve ürünlerinin gelişimini engellemiştir.”

Nebraska'daki ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok finans kurumunun, blokzincir yenilikçilerine ve müşterilerine bankacılık hizmetleri sunmayı ve dijital para birimi veya diğer dijital varlıkların satışından elde edilen ABD para birimi cinsinden mevduatları kabul etmeyi reddettiğini belirten Flood, kriptonun geleceğimiz olduğunu belirterek bu şekilde devam etti:

“FinTech'te lider olmamız gerekiyor. Norfolk'ta bizler, bu yeni pazarda Amerika'daki diğer yerler kadar hak sahibiyiz.”