New York FED Raporu: Bitcoin Hem Parasal Hem de Makroekonomik Haberlere Tepkisiz

New York Federal Rezervi, makroekonomik haberlerin kripto para birimlerinin, özellikle de Bitcoin'in fiyatı üzerindeki etkisine ilişkin bir rapor yayımladı. 31 sayfalık New York FED raporu New York FED Para Politikası Araştırma Bölümü Uluslararası Çalışmalar Başkanı Dr. Gianluca Benigno ve New York FED’in eski Kıdemli Ekonomisti olan ve şu anda Barclays'de direktörlük yapan Carlo Rosa tarafından ortaklaşa yazıldı.

Söz konusu raporda çeşitli makroekonomik haber duyurularına yanıt olarak en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in hareketinin analizine odaklanıldı. Çalışmada reel ekonomi, enflasyon, ileriye dönük göstergeler ve para politikası haberleri gibi birçok makroekonomik haber kategorisi dikkate alındı. Bitcoin'in Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dışında, dikkate alınan diğer makroekonomik haberlere karşı çok fazla tepki vermediği tespit edildi. Raporda özetle şu ifadeler yer aldı:

"Ampirik çalışmamız Bitcoin'in hem parasal hem de makroekonomik haberlere karşı duyarsız olduğunu göstermektedir. Bitcoin'in özellikle parasal haberlere tepki vermemesi, Bitcoin'in fiyatlandırılmasında iskonto oranlarının önemini sorgulattığı için kafa karıştırıcıdır. Bununla birlikte, küçük örneklem büyüklüğü göz önüne alındığında, Bitcoin ile makroekonomik temeller arasındaki farklılığı incelemek için ek bilgiye ihtiyaç vardır."