New York Finansal Hizmetler Departmanı Kripto Para Listeleme Kurallarını Güncelledi

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Bakanlığı (NYDFS), kripto para listeleme kurallarını derhal yürürlüğe girecek şekilde güncelledi. Wall Street Journal'ın haberine göre yeni kurallar büyük ölçüde kripto para birimlerinin listeden çıkarılmasına odaklanıyor. NYDFS Müfettişi Adrienne Harris haber kuruluşuna verdiği demeçte özetle şunları kaydetti:

"Birisinin bir zamanlar iyi olduğunu düşündüğü bir madalyonun iyi olmadığını bildiğimizde, ve yeni risklerin ortaya çıktığını veya madalyonun kötüye kullanıldığını gördüğümüzde, kuruluşlarımızın madalyonu hala tüketicileri koruyacak, aynı zamanda güvenlik ve sağlamlığı koruyacak şekilde listeden çıkarmanın bir yoluna sahip olmasını istiyoruz…"

NYDFS'nin duyurusu güncellenen kuralların ilk olarak 2020'de yayınlanan orijinal rehberliği genişlettiğini gösteriyor. Söz konusu kurallar kripto para şirketlerinin yeni kripto para birimlerini benimsemek ve listelemek için politikalar oluşturabilecekleri bir çerçeve sağlıyor. Bu kurallar aynı zamanda "yeşil listeye alınmış" kripto para birimlerine de izin veriyor. Kurumun yeşil listesinde şu anda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve PayPal'ın kısa süre önce duyurduğu PayPal Doları (PYUSD) da dahil olmak üzere altı sabit koin yer alıyor.

New York, son derece katı kripto para birimi kurallarıyla tanınıyor. Nitekim eyalette faaliyet gösteren veya müşterilere hizmet veren tüm kripto şirketleri, NYDFS'den BitLicense veya sınırlı amaçlı güven şirketi sözleşmesi şeklinde bir sanal para birimi lisansı almak zorunda. Bugüne kadar sadece 33 şirketin bu lisansların bir kombinasyonunu elde ettiği belirtiliyor.