Nomura'nın Kripto İştiraki Laser Digital, Dubai’den VASP Lisansı Aldı

Japon bankacılık devi Nomura'nın kripto iştiraki Laser Digital, Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA)'ndan Sanal Varlıklar Hizmet Sağlayıcıları (VASP) lisansı için onayı aldı. 1 Ağustos'ta VASP lisansının emirlikte aracı-bayi, sanal varlık yönetimi ve yatırım hizmetleri sunmasına izin vereceğini duyurdu.

Ayrıca Laser Digital, önümüzdeki aylarda kurumsal yatırımcılar için tezgah üstü kripto ticaret hizmetleri ve yatırım ürünleri piyasaya sürmesine ek olarak alım satım ve varlık yönetimi operasyonları da sunmaya hazırlanıyor. Laser Digital CEO'su Jez Mohideen yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"İşletme lisansımızı onayladığı için Sanal Varlık Düzenleme Kurumu (VARA)'na çok müteşekkiriz. VARA'nın kapsamlı ve istişari süreci, kurumsal yatırımcılara bu varlık sınıfında yer almak için ihtiyaç duydukları güvenceyi sağlıyor. Lisansın alınmasıyla birlikte, Laser'in önümüzdeki yıllarda büyümesini dört gözle bekliyoruz."

Geçtiğimiz haziran ayında Laser Digital, kurumsal kripto yatırımcılarına ticaret sonrası hizmetler sağlamak için ticari çözümler şirketi Elysium Technology Group'u satın aldığını açıklamıştı.