Novatti, RippleNet ODL Hizmetinden Yararlanacağını Duyurdu

Benzersiz ödeme çözümleri sunma konusunda uzmanlaşmış dijital bankacılık ve fintech şirketi olan Novatti Group, müşterileri için daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenilir para kazanmak için RippleNet’in On-Demand Liquidity (ODL) hizmetinden yararlanarak Ripple’in küresel ödeme ağına katıldığını duyurdu. Böylelikle Novatti, anlık, sınır ötesi ödemeler için XRP'den yararlanacak.

Novatti, RippleNet aracılığıyla ayda birkaç bin işlem gerçekleştirmeyi bekliyor ve hizmeti daha fazla fintech müşterisine ve Güneydoğu Asya'daki diğer ülkelere hızlı bir şekilde ölçeklendirmeyi planlıyor. ODL, ön finansmana ihtiyaç duymadan anında sınır ötesi ödemelere olanak tanır. ODL'den önce normalde, havale sağlayıcılarının bir işlemin her iki tarafında o ülkenin yerel para biriminde önceden finanse edilmiş hesaplar bulundurması gerekirdi. Ödemeler için oluşturulmuş dijital bir varlık olan XRP'yi kullanan ODL, önceden finanse edilen hesaplara olan ihtiyacı ortadan kaldırır.


ODL (On-Demand Liquidity) Nedir?

Ripple’ın daha önce xRapid adıyla kurduğu ODL aracılığıyla RippleNet, dijital varlık XRP'yi iki para birimi arasında bir köprü olarak kullanarak hedef hesapların ön finansmanını ortadan kaldırır, operasyonel maliyetleri azaltır, hızlı ve sorunsuz bir para transferi hizmeti sağlar.